După 15 etape, situaţia în fruntea clasamentului s-a complicat, distanţa dintre lider şi ocupanta locului şase fiind de doar cinci puncte. În aceste condiţii, fiecare pas greşit poate atârna decisiv în lupta pentru promovarea în Liga 2, aşa că etapele rămase din campionat se anunţă a fi încinse.

Dacă liderul Naţional Sebiş va da piept cu una dintre surprizele startului de retur, satelitul UTA-ei Bătrâna Doamnă, care a câştigat ambele partide jucate în 2017, în schimb CSM Şcolar Reşiţa, locul 2 în serie, se va deplasa la Ighiu. Va fi o confruntare aparte, cu iz sporit de atractivitate, în condiţiile în care în distribuţia formaţiei din Valea Domanului, plasată la două puncte de Naţional Sebiş, pe care l-a învins runda trecută în meci direct, se regăsesc trei jucători care în tur au evoluat la Ighiu, Himcinschi, Keita şi Poiană.

Cei trei au debutat cu bine la noua lor echipă, înscriind împreună toate cele patru goluri ale reşiţenilor. De remarcat că, în tur, ei au înscris împreună 11 din totalul celor 24 de reuşite ale Performanţei, Keita având cinci goluri, Himcinschi patru, iar Poiană două.

”Va fi o motivaţie în plus pentru mine în acest meci, obiectivul nostru fiind să luăm toate punctele pentru a continua lupta la promovare. Nu va fi uşor jocul, dar în mod normal, nu văd de ce ne-am încurca la Ighiu, nu cred că Performanţa ne poate sta în cale. Avem un moral bun, am învăţat din eşecul cu Pandurii II" a declarat Himcinschi înaintea duelului de sâmbătă 

”Nu ne este frică de acest joc, dar suntem conştienţi că ne aşteaptă o partidă dificilă. Întâlnim echipa de pe locul secund, pretendentă la Liga 2, dar sperăm să reuşim să câştigăm primele trei puncte”, a apreciat antrenorul gazdelor, Mihai Manea, venit la Performanţa înaintea returului.

Industria Galda – Unirea 1924 Alba Iulia, primul derby de Alba din retur

Sâmbătă, la Galda de Jos, se va disputa primul dintre cele trei derby-uri de Alba programate în returul seriei a patra. Va fi o întâlnire cu conotaţii deosebite, un duel între Unirea şi foştii "alb-negri", prezenţi acum sub comanda lui Paul Ciucă. Amfitrionii sunt pe locul al patrulea, cu 26 de puncte, la patru lungimi de prima poziţie, fără a cunoaşte eşecul sau a primi gol în retur, în timp ce Unirea este în neonoranta postură de "lanternă roşie", Adorian Himcinschi neştiind ce înseamnă victoria cu noua sa formaţie.

O notă de interes aparte este conferită meciului de prezenţa în efectivul găldean a numeroşi jucători cu trecut "alb-negru". Astfel, sub comanda lui Paul Ciucă se regăsesc 11 jucători ce au activat în diferite perioade la Unirea, de la juniori până la echipa mare, respectiv Căt. Ştef, Olar, Haiduc, Cioplântă, Boancă, Al. Man, Frenţiu, D. Lupşan, S. Mureşan, Rodean sau Vonya.

"Întâlnim o echipă al cărui loc din clasament este mincinos, «alb-negrii» fiind, din punct de vedere valoric, peste poziţia actuală din ierarhie. Unirea a început puţin mai greu acest retur, dar indiferent de rezultatul jocului direct, cred că pe fondul rezolvării problemelor financiare şi a experienţei acumulate în tur, nu va avea probleme în evitarea retrogradării", a declarat Paul Ciucă, principalul Industriei.

Antrenorul unirist Adorian Himcinschi este implicat în premieră în această ediţie într-un derby al judeţului Alba, având experienţa duelurilor adjudecate sezonul trecut cu Metalurgistul Cugir (2-0 şi 2-1), pe când pregătea Performanţa. "Întâlnim o echipă organizată, harnică, cu un lot şi un antrenor foarte buni pentru acest nivel, o echipă a cărei strategii şi-a dovedit eficienţa în timp. Ne apasă poziţia din clasament, una care nu ne face cinste. Indiferent cu cine jucam, important este să acumulăm puncte şi am încredere că o vom face, echipa având potenţial", a declarat Himcinschi.