Seria a patra este una dintre cele trei serii de câte 15 echipe, motiv pentru care turul de campionat durează 15 etape şi se va încheia de abia în primul weekend al lunii decembrie. După 13 etape, favorită la promovare este ACS Şirineasa, lider solitar cu un avans impresionant, de opt puncte, cel mai mare avut de o echipă aflată pe primul loc în actuala ediţie a eşalonului al treilea.

Derby cu CSM Lugoj, ocupanta locului 3

Gruparea, care îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Petroşani, a profitat de eşecul suferit etapa trecută de următoarea clasată, CS U Craiova 2, învinsă de CSM Şcolar cu 2-0. Învingând cu 1-0 pe juniorii de la Centrul Naţional de Pregătire Timişoara, Şirineasa s-a distanţat la opt puncte de satelitul craiovenilor şi are şansa de a îşi mări avansul după penultima etapă a turului, în condiţiile în care oltenii vor sta, având un meci în plus disputat.

CLASAMENTUL SERIEI A IV-A DUPĂ 13 ETAPE

Gruparea pregătită de Dan Vasilică se poate distanţa şi faţă de ultima clasată pe podium, CSM Lugoj, cele două urmând a se întâlni în meci direct sâmbătă, de la ora 14:00, pe terenul liderului. Ca un paradox, deşi are cel mai bun atac din serie, ACS Şirineasa nu îl are în lot şi pe golgeterul seriei, onoare care le revine celor de la ACS Ghiroda, prin Alexandru Baranyi, autor a 10 goluri.

În schimb, liderul seriei a patra deţine recordul absolut al actualei ediţii de campionat a Ligii 3, având cea mai bună defensivă din tot eşalonul, cu doar patru goluri primite.

Portarul le-a adus primul punct celor de la Becicherecu Mic

Runda a 13-a a consemnat o premieră în această serie, fiind prima rundă în care Nuova Mama Mia Becicherecu Mic a câştigat un punct. După 11 eşecuri consecutive, echipa care îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Jimbolia a remizat cu Millenium Giarmata, după un meci în care a deschis scorul şi a condus pe tabelă timp de 20 minute, fiind egalată cu un sfert de oră înainte de final.

De remarcat că reuşita celor de la Becicherecu Mic a purtat semnătura lui Daniel Radu, cel care în mod normal evoluează pe postul de portar, dar în acest meci a fost folosit ca jucător de câmp din cauza crizei de efectiv.

Iată programul penultimei etape a turului seriei a IV-a şi rezultatele celor 13 runde disputate până acum:

24.11.2017, ora 14:00
ACSO Filiaşi – Naţional Sebiş
CNS Cetate Deva – Gloria Lunca Teuz Cermei
Millenium Giarmata – Centrul Naţional de Pregătire Timişoara

25.11.2017, ora 14:00
Internaţional Băleşti – AFC Hermannstadt 2
ACS Şirineasa – CSM Lugoj
Şoimii Lipova – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic
ACS Ghiroda – CSM Şcolar Reşita

CS U Craiova 2 stă

REZULTATELE SERIEI A IV-A, EDIŢIA 2017-2018: ETAPA 1ETAPA 2ETAPA 3ETAPA 4ETAPA 5 | ETAPA 6ETAPA 7ETAPA 8ETAPA 9ETAPA 10ETAPA 11 | ETAPA 12 | ETAPA 13