După un tur de campionat extrem de interesant, Petrolul 52 şi-a antamat titlul neoficial de campioană de toamnă cu victoria de la Popeşti Leordeni, terminând anul 2017 cu două puncte avans faţă de AFCM Alexandria. Prahovenii au fost liderii seriei în ultimele patru etape, poziţie pe care au mai ocupat în acest sezon şi în etapele cu numărul 3 şi 4.

Meciul de sâmbătă a fost ultimul pe banca formaţiei ploieştene pentru Octavian Grigore, tehnicianul de 53 de ani urmând să ocupe o funcţie în conducerea clubului. Pentru înlocuirea sa au existat mai multe variante, fiind vehiculate numele lui Gigi Mulţescu, Daniel Opriţa, Florin Pârvu, Marius Măldăraşanu şi chiar al fostului fundaş al Petrolului, Gerardo Alves. Octavian Grigore a lăsat în urmă un palmares impresionant, reuşind să promoveze echipa din liga a patra, să câştige faza judeţeană a Cupei României şi să termine turul Ligii 3 pe primul loc, toate acestea fără a pierde un singur meci!

I-au "furat" antrenorul principalei contracandidate

Alesul pentru a-l înlocui pe Octavian Grigore pe banca liderului a fost Romulus Ciobanu, nimeni altul decât antrenorul ocupantei locului secund în serie, AFCM Alexandria, rivala Petrolului 52 la promovare.

După câteva zile în care numele noului antrenor a fost ţinut "la secret", pentru a-şi rezolva situaţia contractuală cu gruparea din Alexandria, Ciobanu a ajuns marţi la Ploieşti, pentru a lua contact cu viitorii săi elevi. După orele prânzului, el a fost prezentat jucătorilor, supervizând primul antrenament al săptămânii, prilej cu care a făcut şi prima poză oficială, cu un fular cu însemnele clubului prahovean, fiind flancat de predecesorul său, Octavian Grigore şi preşedintele executiv, Cristian Vlad.

Romulus Ciobanu a fost prezentat oficial la Petrolul

Joi, antrenorul Romulus Ciobanu (40 ani) a urcat, oficial, în "trenul" ce speră să-i ducă pe "lupi" cu un pas mai aproape de prima divizie. atunci când a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre venirea pe "Ilie Oană", despre episodul de lungă durată FCM Alexandria, versiunea 2014-2017, despre prezent, planuri de viitor și ambiții personale. Toate acestea, la aceeași masă cu Mădălin Mihailovici, CEO Veolia – partenerul investitor al formației ploieștene, Mircea Dridea, președintele de imagine, Cristi Vlad, președintele executiv, și Tavi Grigore, proaspătul vicepreședinte al clubului.

CLASAMENTUL SERIEI A III-A LA FINALUL TURULUI

După ce a reușit promovarea, vara trecută, cu FCM Alexandria de la județ în Liga 3 și a terminat turul actualei ediții la doar două puncte în spatele Petrolului, Romică Ciobanu se află, acum, în fața celei mai importante provocări a carierei. Tânărul antrenor – în care reprezentatul Veolia, Mădălin Mihailovici, vede "un viitor un Cosmin Contra sau Flavius Stoican", datorită caracterului său bătăios, dar, în același timp, și a relației la obiect pe care o are cu jucătorii, la fiecare formație pe unde a profesat, vrea să ajute formația ploieșteană la îndeplinirea obiectivului imediat, și anume promovarea în Liga a II-a, pentru ca, din vara anului viitor, să ridice ștacheta și mai sus.

"Vreau să imprim echipei un nou stil de joc, mai agresiv, cu un presing avansat în jumătatea adversă, care să ofere posibilitatea câștigării mingii mult mai repede. Comparația cu Cosmin Contra mă onorează fără doar și poate, dar eu sunt Romică Ciobanu și știu că, pentru moment, nu am un CV important, dar pe care sper să-l construiesc în timp, cu înțelegere și răbdare din partea tuturor celor implicați",  a declarat Romulus Ciobanu în cadrul conferinţei de presă.

Mâine, de la ora 15:00, FC Petrolul va susține primul joc test din mandatul lui Romică Ciobanu, pe arena proprie, împotriva echipei satelit a prim-divizionarei CSU Craiova, prilej cu care noul tehnician își va putea face o părere și mai pertinentă cu privire la potențialul actualului vestiar

REZULTATELE SERIEI A III-A, EDIŢIA 2017-2018: ETAPA 1ETAPA 2ETAPA 3ETAPA 4ETAPA 5 | ETAPA 6ETAPA 7ETAPA 8ETAPA 9ETAPA 10ETAPA 11 | ETAPA 12 | ETAPA 13