Primele meciuri ale seriei a doua disputate în 2017 le-au avut în centrul atenţiei pe primele două clasate, Metaloglobus şi FC Viitorul II. Bucureştenii au rămas neînvinşi şi după această rundă, reuşind să obţină cele trei puncte, după un meci cu Înainte Modelu în care statistica le-a fost net favorabilă la toate capitolele, dar au marcat de abia în minutele de prelungire ale întâlnirii. În schimb, satelitul liderului Ligii I a plecat de la Ploieşti, acolo unde a întâlnit un alt satelit, pe cel al Astrei, cu un singur punct din cele trei puse în joc.

Oaspeţii au trebuit să alerge după egalare, după ce echipa antrenată de Marius Măldăruşanu a condus cu 2-0 prin dubla lui Romario Moise. O dublă a reuşit şi Cristian Ene, cel care a restabilit egalitatea, tabela rămânând neschimbată până la finalul partidei, asta deşi Astra II a terminat întâlnirea în zece, după eliminarea lui Pahonţu, la câteva minute după a doua reuşită a Viitorului.

De egalul echipei pregătite de Cristian Cămui au profitat Unirea Slobozia şi CS Tunari, care au depăşit-o în clasament. Ialomiţenii au învins în deplasare, la Boldeşti, cu 2-1, ambele goluri ale Unirii fiind semnate de Khalil. În schimb, CS Tunari a câştigat trei puncte la masa verde, ca urmare a retragerii celor de la Arsenal Malu.

Cel de-al treilea satelit al unei echipe din Liga I, Dinamo II, a remizat tot la 2, pe teren propriu, după ce a condus pe Axiopolis cu 2-0, primind golul egalizator în al doilea minut de prelungire. În formula de start a dinamoviştilor s-au aflat şi cele mai noi achiziţii, portarul Cerniauskas şi internaţionalul moldovean Danu Spătaru, iar pe lista marcatorilor s-a aflat Ionuţ Şerban, căpitan în acest meci.

CLASAMENTUL LA ZI AL SERIEI A II-A

Iată rezultatele şi marcatorii rundei cu numărul 14:

3 martie, ora 15:00

Metaloglobus Bucureşti – Înainte Modelu 1-0 (0-0)
Ştefan Niculae (90+4)
AFC Astra II – Viitorul Constanţa II 2-2 (1-0)
Romario Moise (40, 48) / Cristian Ene (57, 59)

4 martie, ora 15:00

Delta Dobrogea Tulcea – SC Popeşti Leordeni 2-2 (2-1)
Claudiu Dragu (9), Silviu Moise (20) / Ionuţ Fâşie (26), Nicuşor Romanescu (68)
Dinamo Bucureşti II – Axiopolis Cernavodă 2-2 (0-0)
Ionuţ Şerban (64), Mihai Popescu (75) / Daniel Antip (83), Daniel Dogaru (90+2)
Viitorul Domneşti – CSM Olteniţa 0-1 (0-0)
Silviu Rotaru (83)
Petrolistul Boldeşti – Unirea Slobozia 1-2 (0-1)
Darius Badea (85) / Marc Khalil (17, 75)
CS Tunari – Arsenal Malu 3-0
Oaspeţii s-au retras din campionat după finalul turului şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur