A doua etapă a returului a început joi, în seria a IV-a, când duelul sateliţilor a fost adjudecat de UTA Bătrâna Doamnă, care a învins cu 1-0 echipa a doua a clubului Pandurii. Runda a continuat vineri, când s-au disputat 11 partide, restul etapei urmând a se disputa sâmbătă, cu începere de la ora 15:00.

Ziua de ieri a fost una a oaspeţilor care au înregistrat doar un egal în primele trei serii, adjudecându-şi restul partidelor, onoarea gazdelor fiind salvată de seriile patru şi cinci. În prima din ele Cetate Deva şi CSM Lugoj au învins cu acelaşi scor 2-0, iar oaspeţii au cules o victorie "afară" prin Becicherecu Mic, pentru ca în a doua, victoriile să fie împărţite, câte una de fiecare parte, oaspeţii prin Comuna Recea şi gazdele prin Gaz Metan II.

Şoavă dezamăgit, Dică a răsuflat uşurat

Singurul lider de serie care a evoluat vineri a fost SCM Piteşti, grupare antrenată de Nicolae Dică. Argeşenii au jucat în deplasare, la ACSO Filiaşi, formaţie aflată pe locul şapte înaintea acestei întâlniri. Oaspeţii s-au impus pe final de meci, scor 3-1, marcând de două ori în ultimele 12 minute ale partidei. Gazdele au avut un gol anulat în prima repriză, la 0-1, în timp ce SCM Piteşti a mai avut un penalty, la 1-1, apărat de Mogoşanu.

Antrenorul echipei ACSO Filiași, Florin Șoavă, consideră că jocul nu reflectă realitatea din teren. "Consider că am făcut un meci foarte bun, în multe privințe am dominat adversarul. În prima repriză au avut un singur corner, la o greșeală a lui Mogoșanu, la care adversarul a marcat și am avut golul lui Neacșu anulat pe nedrept. Repriza a doua a fost echilibrată până la primul penalty, când a fost o greșeală a lui Bogdanovici la mijlocul terenului, și faultul fundașului nostru a fost evident și putea fi sancționat chiar cu roșu, dar din fericire a apărat Mogoșanu. Consider însă că al doilea penalty a fost acordat gratuit, pentru că mingea se jucase, era în afara terenului. De data asta au marcat piteștenii și s-a cam scris istoria meciului. Sunt nemulțumit de rezultat, facem jocuri bune, dar pierdem pe niște greșeli copilărești. Și Piteștiul este o echipă bună, este liderul seriei, însă eu consider că ne-am ridicat la nivelul lor“, a declarat Florin Șoavă, pentru GdS.

De partea cealaltă, tehnicianul celor de la SCM Pitești, Nicolae Dică, a fost bucuros pentru victorie, recunoscând că aceasta a venit cu multă sudoare. "Ne așteptam să fie greu cu Filiași. Le-am spus jucătorilor că o să fie un joc de luptă, pentru că știam cum este terenul de aici și m-au ascultat, au fost concentrați, au avut atitudine și au câștigat jocul. Nu sunt supărat pe Năstăsie că a ratat acel penalty, pentru că se întâmplă să mai și greșești. Nu este singurul jucător care a ratat un penalty, sunt fotbaliști mult mai mari care au irosit lovituri de pedeapsă în carierele lor. Important este că am reușit să revenim și să câștigăm jocul. Deocamdată, nu suntem matematic promovați în Liga 2, așa că trebuie să fim în continuare concentrați. Important este că în momentul de față depindem doar de noi și trebuie să fim atenți la fiecare meci, până când vom obține promovarea din punct de vedere matematic“, a declarat Nicolae Dică, pentru GdS.

Iată rezultatele meciurilor disputate joi şi vineri:

SERIA I
CSM Paşcani – Ştiinţa Miroslava 0-3 (0-2)

Ovidiu Tăcuţanu (28), Marius Chelaru (33), Dănuţ Munteanu (67)

SERIA A II-A
Înainte Modelu – Delta Dobrogea Tulcea 1-4 (0-2)
Ricardo Mihalache (47) / Silviu Moise (24), Cosmin Stoian (41), Radu Dragne (74), Claudiu Dragu (78)
SC Popeşti Leordeni – Dinamo Bucureşti II 2-3 (2-2)
Mădălin Mustaţă (12), Nicuşor Romanescu (15) / Liviu Gheorghe (18), Andrei Tîrcoveanu (30), Daniel Popa (67)

SERIA A III-A
ACS Şirineasa – CS Mioveni II 1-3 (1-2)

Narcis Tomescu (16) / Sebastian Ivan (11), Eduard Neacşu (42), Ionuţ Fulga (70)
FC Voluntari II – Atletic Bradu 1-1 (0-1)
Raphael Stănescu (90+2 – pen.) / Adelin Voinescu (9)
ACSO Filiaşi – SCM Piteşti 1-3 (0-1)
Claudiu Bălan (56) / Mihai Deaconescu (9), Constantin Stoica (80 – pen.), Robert Grecu (87)

SERIA A IV-A
UTA Bătrâna Doamnă II – Pandurii Târgu Jiu II  1-0
Michel Vlad (90+3 – pen.)
Unirea 1924 Alba Iulia – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 1-2 (0-1)
Andrei David (69) / Patrick Niţă (12, 88 – pen.)
CNS Cetate Deva – ACS Poli Timişoara II 2-0 (0-0)
Robert Cristian (47), Marian Stoenac (53)
CSM Lugoj – Millenium Giarmata 2-0 (1-0)
Bogdan Bozian (11, 86)

SERIA A V-A
FC Bistriţa – ACS Comuna Recea 0-6 (0-0)
Vlad Asăujan (49, 73), Bogdan Paşca (61), Dacian Dunca (82), Lorand Lang (85), Valer Giurgiu (89)
Gaz Metan Mediaş II – FC Zalău 2-1 (0-0)
Cristian Gavra (50), Daniel Pop (78) / Florin Istrate (60)

PROGRAMUL MECIURILOR DE SÂMBĂTĂ:
SERIA I | SERIA A II-A | SERIA A III-A | SERIA A IV-A | SERIA A V-A