Cele trei echipe brașovene din Liga 3 s-au reunit în această săptămână după vacanţa de iarnă. Primii au fost cei de la SR Municipal Braşov, unde adunarea s-a dat luni, sub comanda antrenorului Florin Stângă. La primul antrenament au fost aproape 40 de fotbalişti, în marea lor majoritate juniori din oraş şi din judeţ veniţi la probe.

SR Municipal, miza pe juniori

Echipa suporterilor “stegari” se va axa în retur pe jucători foarte tineri, după ce, din cauza problemelor financiare, majoritatea fotbaliştilor cu experienţă şi-au reziliat contractele.

“Urmează o perioadă foarte dificilă. Trebuie să găsim jucători care să facă faţă în Liga 3. Pentru asta am apelat la antrenorii de copii şi juniori din Braşov. Obiectivul de acum este să îi fac pe jucători să vină cu plăcere la antrenamente. Să îi fac să conştientizeze că au o şansă mare. Vor fi 2-3 săptămâni de selecţie în care trebuie să vedem care sunt jucătorii care pot face faţă. Am încercat să găsesc unele meciuri de pregătire, nu am reuşit. Mi-aş dori 7-8 amicale. Aş vrea şi un cantonament de cinci zile, dacă se va putea. Eu voi face tot ce ţine de mine să îi ajut pe aceşti copii să progreseze. Pentru retur, îmi doresc să nu pierdem nici un meci pe teren propriu şi să descoperim câţiva jucători care să ne ajute pe viitor şi care să ajungă în fotbalul mare”, a spus tehnicianul lui SR Municipal Braşov, care a și renunțat, după prima ședință de pregătire din 2019, la 10 dintre cei veniți la probe.

Echipa braşoveană ocupă locul 4 în seria a treia, cu 29 de puncte, cinci mai puţin decât liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele.

Trei certitudini pentru râşnoveni

Tot luni, Olimpic Cetate Râșnov a efectuat primul antrenament din 2019, sub comanda antrenorului Florin Dîrvăreanu și cu câteva noutăți la nivelul lotului de jucători.

Astfel, Andrei Poverlovici, Alexandru Ţuţu și Sorin Strătilă, toți trei de la SR Municipal Brașov, sunt deja mutări certe, iar pe terenul de sub Cetate s-a pregătit și Alexandru Ciocâlteu (ultima dată la FC Petrolul Ploiești)

“Vom promova un junior din propria pepinieră, Paul Ginghină, care a fost pregătit de antrenorul nostru Nicolae Dragu”, a declarat Ciprian Mustață, oficial al celor de la Olimpic.

În schimb, conducătorii râșnoveni au ajuns la o înțelegere de reziliere amiabilă cu Codreanu, acesta având și un loc de muncă și având astfel un program foarte încărcat.

Joi, fotbaliștii lui Dîrvăreanu au efectuat vizita medicală, iar la începutul lunii februarie vor intra într-un cantonament la baza Dinamo Râșnov, având deja perfectate și două jocuri amicale, cu CS Tunari și Știința Miroslava.

Multe schimbări în lotul Hărmanului

AFC Hărman s-a reunit și ea, miercuri după amiază, cu și mai multe schimbări decât vecinii de la Râșnov. Astfel, hărmănenii s-au despărțit de Moldovan, Covaciu, Merdariu, Sima și Căucă, în schimb fiind prezenți la primul antrenament R. Damian, Burlacu, Leonte, E. Popa și Răduțoiu, toți de la SR Municipal Brașov.

“Îl așteptăm și pe fundașul Rusu, tot de la SR. Avem stabilit un amical pentru data de 16 februarie, în deplasare la KSE Târgu Secuiesc și mai căutăm adversari în funcție de echipele care vor veni în pregătire la munte”, ne-a declarat antrenorul Daniel Bona.

Ambele echipe brașovene din seria a cincea vor evolua în weekend la Memorialul “Marian Măuță” de la Săcele, competiție care se va desfășura în sală.

Articol scris de Iulian CUIBAR