Numele de Ripensia Timișoara a revenit în Liga a III-a din acest sezon. Roș-galbenii, absenți timp de 68 de ani din primele eșaloane, au început campionatul cu un eșec în Seria a IV-a, scor 0-3 pe teren propriu cu Național Sebiș.

Nou promovată în al treilea eşalon, la doar patru ani de la reînființare, gruparea timișoreană cu patru titluri naționale în palmares nu a avut parte de un start fericit de ediție 2016-17. Deși au trecut cu 5-1 de echipa din Sebiș într-un joc amical, elevii lui Remus Steop s-au văzut învinși sâmbătă cu 3-0 pe propria arenă. Jocul s-a disputat în cartierul ”Ciarda Roșie”, acolo unde stadionul de care se îngrijesc roș-galbenii devine tot mai cochet și a beneficiat în premieră de o mini-tribună nouă.

Deși Ripensia nu a început rău jocul, Adrian Zaluschi țintind bara în minutul 9 din lovitură liberă, oaspeții aveau să se impună treptat. Toate reușitele celor de la Național Sebiș i-au aparținut lui Dragoș Săulescu. Mai întâi atacantul a beneficiat în minutul 30 de o pasă ideală de la Siminic, apoi, peste trei minute, a finalizat o acțiune frumoasă pe cont propriu pentru a stabili scorul la pauză. Juniorii timișorenilor nu s-au acomodat însă cu cerințele acestui eșalon și formația arădeană a profitat în continuare. Singura reușită a părții a doua a venit după ce același Săulescu a profitat de o gafă și a ajuns să marcheze cu poarta goală. Un început nefericit, dar nu dezarmant pentru Ripensia, grupare condusă, precum vechiul club bănățean, după modelul cu ”socios”.

Remus Steop, pentru prima oară în fața unui debut negativ

Eșecul i-a stricat și recordul antrenorului Ripensiei, Remus Steop, care până acum a avut parte doar de rezultate pozitive în runda inaugurală.

”Cred că a fost o zi nefericită pentru noi. Nu pot să nu remarc echipa oaspete, știam că vom avea un joc greu, cu o echipă experimentată. Dar totuși acest 0-3 nu e conform realității din teren. I-am bătut 5-1 în joc amical, dacă aș fi știut că jucăm cu ei în prima etapă, nu l-aș fi jucat 100%. Până la urmă e o victorie meritată. Greșelile au contat pentru că au fost trei goluri la trei faze care de fapt nu au arătat niciun pericol. Săulescu e un jucător valoros, s-a descurcat extraordinar. Au reușit să-l anihileze (pe Mediop), au aglomerat mijlocul, ne-am descurcat mai greu astăzi, nu am avut suficientă maturitate, nu am câștigat duelurile unu la unu. S-au apărat bine și contraatacurile au fost de cele mai multe ori reușite. Sperăm să tragem niște concluzii pozitive. A fost un meci de debut, o oarecare presiune. Foarte mulți debutanți, mai ales cei sub 19 ani, s-a văzut o oarecare teamă la început. Aceștia sunt cei pe care am reușit să-i legitimăm, trebuie să avem încredere în ei. E prea devreme să facem așa o mare tragedie din jocul de azi. Să privim cu optimism viitorul”, a declarat Remus Steop.

Precedentul joc într-un eșalon național pentru ”Ripi” a fost în ediția 1947-48 a Diviziei B, Seria a III-a. Atunci, timișorenii s-au clasat pe locul 8, dar s-au desființat după încheierea campionatului.

FC Ripensia Timișoara: Rădulescu – L. Luca (50 Ad. Popa), Hecsko, Apro, An. Popescu – Semeniuc (46 Ungureanu), Francescu (59 R. Briciu), Zaluschi, Nanu (46 Grunță) – Golda, Mediop. Antrenor: Remus Steop.

Național Sebiș:
Fișteag – Rosenblum, Stupu (90+1 Basic), C. Suciu, Siminic (cpt.) – Cârstoiu, Avramescu (83 Clej) –Susan, Mihuța, Iuga – Săulescu (73 Ciocan). Antrenor: Călin Cojocaru.