În ultimii ani, România a avut parte de o serie de fotbalişti străini veniţi din cele mai neaşteptate colţuri ale lumii, însă cele mai exotice prezenţe au fost de cele mai multe ori cele din ligile inferioare. Pe această linie se înscrie şi ultima noutate din lotul braşovenilor de la AFC Hărman, ocupanţi ai locului 8 în clasamentul seriei I, cu o etapă înainte de finalul turului.

După un start excelent de sezon, urmat de o cădere inexplicabilă de formă, cu etape bune fără victorie, AFC Hărman a realizat primul transfer al iernii chiar înaintea ultimei etape a turului. Primul străin din istoria clubului brașovean este mijlocașul Ali Nasser Ali Hasan, care joia trecută a împlinit 21 de ani. Hasan este cetățean al statului Yemen, s-a născut la Riyadh, în Arabia Saudită și are rezidență în Bahrain și Emiratele Arabe Unite.

A evoluat la juniorii lui Real Madrid

Yemenitul a evoluat pentru echipa de juniori Under 15 a clubului Real Madrid, după care a fost legitimat la mai multe formații din ligi inferioare ale Spaniei. În CV-ul său este trecută și echipa Under 21 a formației Al Hilal din Arabia Saudită, iar ultima oară, înaintea de a semna cu AFC Hărman, a evoluat în Liga a IV-a Braşov, la ACS Steagu Roşu Braşov, unde a fost legitimat la jumătatea lunii septembrie.

"Este un copil care promite. A fost în vară la noi la antrenamente, l-am urmărit și într-o partidă de verificare. Păcat că nu a putut face pregătirea alături de noi, pe parcursul acestui tur. Am mare încredere în el și sper să ne aducă un plus. Are o tehnică foarte bună și urmează să îl vedem mai mult la lucru în perioada de iarnă, să îl cunoaștem și noi mai bine. A fost primit bine de grup, depinde doar de el cum se va integra”, a declarat antrenorul Florin Stângă.

Sâmbătă, de la ora 14.00, AFC Hărman va primi vizita formației SC Oţelul Galați, în etapa a 15-a din seria I. Gălăţenii ocupă locul secund, la egalitate de puncte cu liderul Aerostar, pe care l-a învins în etapa trecută, la Galaţi, cu 1-0.