În conformitate cu prevederile articolului 4bis privind asocierea cluburilor prevăzut în Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, cluburile din Liga 3 au posibilitatea de a se asocia cu cluburi cu activitate de copii și juniori U17 și U19, afiliate la FRF, în scopul de a constitui și utiliza un fond comun de jucători. Conform prevederilor articolului mai sus menţionat, pot face parte din fondul comun de jucători doar jucătorii legitimați la clubul cu activitate exclusivă de copii și juniori.

Faţă de ediţia 2017-2018 a competiţiei Liga 3, în care doar patru cluburi au realizat o astfel de asociere (CSM Avântul Reghin, AFC Hărman, SSC Farul Constanţa şi ACS Fotbal Comuna Recea), noul sezon va avea la start un număr de nouă cluburi aflate în această postură. Dacă gruparea constănţeană şi-a pierdut dreptul de a putea face o asociere ca urmare a promovării în Liga 2, în schimb celelalte trei echipe au apelat la asociere şi în noua ediţie de campionat.

CSM Focşani 2007, SC Fotbal Club R Bucureşti, CSM Lugoj, ACS Unu Fotbal Club Gloria, CS Sănătatea Servicii Publice Cluj şi AFC Unirea Tăşnad sunt cele şase echipe care au apelat în premieră la asociere.

Iată şi lista parteneriatelor:

– AFC Hărman – CS Colţea 1920 Braşov

– CSM Avântul Reghin – Liceul Tehnologic Lucian Blaga Reghin

– ACS Fotbal Comuna Recea – CSS Nr. 2 Baia Mare

– CSM Focşani 2007 –  LPS Focşani

– CSM Lugoj – CSS Lugoj

– CS Sănătatea Servicii Publice Cluj – ACS FC Ardealul Cluj

– ACS Unu Fotbal Club Gloria – LPS Bistriţa

– AFC Unirea Tăşnad – LPS Satu Mare

– SC Fotbal Club R Bucureşti – ACS Centrul de Performanţă Rapid Bucureşti (fostă ACS Regal Sport Club Ferdinand I)

Articol de Mihai Andrieș