Galben-negrii au încheiat cantonamentul programat la Piatra Neamț și au patru meciuri amicale programate până în martie.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț privește cu mare încredere sezonul de primăvară în care are de disputat opt meciuri din returul Ligii 3, Seria 1. Ținta este una importantă: opt victorii în cele opt meciuri ce mai sunt de jucat. Se dorește chiar promovarea după ce clubului i s-a alăturat un puternic sponsor din județ, dar conducerea clubului dă dovadă de realism și este conștientă că diferența de șase puncte față de primele trei clasate poate fi destul de greu greu de surmontat.

Echipa a desfășurat pe plan local un cantonament de zece zile, iar concluziile au fost trase de antrenorul Gabriel Rădulescu: ”Am încheiat patru săptămâni de pregătire, dintre care ultima a fost rezervată unui cantonament. A fost o perioadă cu câte două antrenamente pe zi. Pregătirea a decurs bine, a fost destul de intensă și solicitantă pentru tinerii noștri jucători. Consider că ne așteaptă un retur dificil cu meciuri foarte tari, dar sunt convins că vom face jocuri foarte bune și vor veni și rezultatele foarte bune”.

Meciuri foarte tari sunt pentru nemțeni chiar în primele două runde. CSM Ceahlăul (locul 6, 16p) va disputa primul meci oficial la Foresta Suceava (locul 2, 22p), după care va primi vizita liderului la zi, Știința Miroslava (locul 1, 22p).

Cătălin Roca, președintele grupării pietrene, a afirmat și el: ”Vorbind despre sezoanele următoare, ne asumăm obiective mărețe. Asta înseamnă că ne dorim să accedem în ligile superioare cu destinația finală Liga 1 într-un termen cât mai redus.”

Acesta a fost completat de Anton Măzărianu, conducătorul firmei a devenită sponsor principal la CSM Ceahlăul: ”Îmi doresc din tot sufletul să avem numai de câștigat și să facem o impresie foarte bună până în Liga 1 și nu numai. Ne dorim să atragem suporterii la stadion, ne dorim să avem o echipă foarte foarte bună, să putem lupta pentru primele locuri din clasamentul diviziei întâi. Nu voi face parte din conducerea clubului. Cât despre buget, noi vom face tot posibilul ca jucătorii și clubul să poată să atingă obiectivele propuse. Alți sponsori importanți, prieteni de-ai mei, parteneri de afaceri, doresc să se alăture acestui proiect dacă promovăm în Liga 2. În acest eşalon însă nu vreau să stăm decât un an de zile”.

Lotul de jucători a suferit puține modificări față de sezonul de toamnă. Keita Modibo (Mali, 21 ani) a plecat spre Lituania, acolo unde speră să evolueze în prima divizie la FC Noah Jurmala. La capitolul veniri sunt de trecut doar trei nume: Ovidiu Toma (de la CSM Bacău, Liga 3), Ricardo Mihalache (de la Unirea Slobozia, Liga 2) și Cristian Ursu (de la Șomuz Fălticeni, Liga 3).

Până începe returul, CSM Ceahlăul va disputa patru meciuri amicale cu următorii adversari: Aerostar Bacău (Liga 2, 13 februarie), ACS SR Municipal Braşov (Liga 3, 20 februarie), CSM Bucovina Rădăuți (27 februarie) și CSM Focșani (6 martie).

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)