Mostiștea Ulmu a promovat anul acesta în Liga 3 și, după 12 jocuri, este la un punct de primul loc al seriei a doua.  

În runda cu numărul 12 din Liga 3, Mostiștea a câștigat acasă cu scorul de 2–0 în fața celor de la Popești Leordeni. Ionuț Chirică din penalty (32) și Nicușor Romanescu (79) au fost marcatorii pentru echipa din micuța localitate din județul Călărași.

Dacă majoritatea echipelor din fotbalul românesc sunt finanțate de Primării sau Consilii Județene, la Ulmu situația este alta. Formația de pe malul Mostiștei, Ulmu are un finanțator privat. Omul de afaceri Vasile Tîrșolea este patronul acestei echipe. Ulmu nu primește niciun sprijin financiar din partea vreunei istituții publice sau de stat.

„Niciodată nu am pretins să mă ajute cu ceva primăria din localitate. Nu am stat pe umerii primăriei pentru că nu este una bogată. O treime din casele din Ulmu sunt goale. Cine vrea să-și facă case de vacanțe, să vină la Ulmu”, a explicat Vasile Tîrșolea.

Acesta a mai deținut în trecut două echipe de fotbal, Elixir și Phoenix, ambele din aceeași localitate. „La Federație sunt numai tineri. S-au schimbat mult lucrurile, în bine. Nu mai sunt arbitrajele care erau mai demult. Erau ani în care am fost dejavantajați, de aceea am și renunțat la fostele echipe”, a mai spus Tîrșolea.

Costin Lazăr joacă la Ulmu

Lotul echipei din comuna Ulmu este format în marea lui majoritate din jucători profesioniști din zona Capitalei. La Ulmu joacă fostul internațional, Costin Lazăr. Președintele echipei de pe malul Mostiștei este Ioan Mironaș, fostul director al clubului Ceahlăul, iar antrenorul formației este Mihai Ionescu.

Din zonă e foarte greu să faci o selecție. Cu ani în urmă aveam jucători care își meritau locul în echipă. Acum este mult mai simplu să ne antrenăm la București. Unii jucători stau cu chirie și alții sunt chiar din București. Cea mai bună colaborare o avem cu Voluntari și Chiajna, am mai împrumutat jucători. Încercăm să fim cât mai profesioniști. Avem o echipă foarte disciplinată și organizată”, a mai declarat Vasile Tîrșolea.

Omul de afaceri mai spune că s-a reîntors în satul său natal, Ulmu, și le-a făcut un cadou ulmenilor această echipă de fotbal care este foarte aproape să ajungă în Liga 2. „Echipa de la Ulmu este un cadou pentru consătenii mei. Atâta timp cât vin la meci ulmeni de-ai mei eu am o satisfacție. Orice om care vrea să se implice este binevenit la Ulmu. Eu am adus bani, nu am venit să mă îmbogățesc la Ulmu. Acum avem un nucleu care ar face față la Liga 2, dar cu siguranță ne mai trebuie întăriri”, a încheiat Vasile Tîrșolea.

Articol de Cătălin Nițu (Călărași)