Foto: duminicapetarla.ro

La 40 de ani, Marius Onofraș a debutat la nivelul Ligii 3 la ACS Bradul Borca, echipă pentru care a și marcat.

Marius Onofraș își va aminti ziua de 26 septembrie 2020 trăită la Târgu Neamț. A debutat în Liga 3, la 40 de ani, și a făcut-o cu gol. Pentru echipa sa, ACS Bradul Borca, s-a consemnat astfel primul gol marcat în Liga 3 de la promovare, dar și prima victorie. A fost, așadar, o zi a premierelor pentru Marius Onofraș și pentru ACS Bradul Borca.

”Pentru prima dată în caieră am jucat într-un meci oficial în Liga 3 și am debutat cu gol. Știu că multora le vine greu să creadă, dar asta este realitatea. M-am bucurat de gol la fel ca în anii în care marcam în Liga 1 sau în meciurile internaționale. Bucuria este la fel de mare atunci când înscrii pentru că vezi cum se adună colegii în jurul tău pentru felicitări și le simți satisfacția. Este un moment aparte când simți că munca tuturor este răsplătită de un gol”, a declarat Marius Onofraș. Acesta nu a putut să ajute pe Bradul Borca în primele două meciuri oficiale în Liga 3 ale nemțenilor, dar speră să o facă de acum înainte. ”Sunt jucător la Borca și team-manager la Politehnica Iași, în Liga 1, în același timp. Este o îmbinare frumoasă de activități, iar să joc în Liga 3 merg numai când am timp. Așa este înțelegerea cu cei din conducerea Bradului, oamenii înțelegând că principala mea grijă este Politehnica. Chiar mă bucur că Poli Iași are meci vineri la Craiova, fiindcă voi putea ajunge la meciul Bradului de sâmbătă, tot la Târgu Neamț, cu Sporting Vaslui. Mă simt privilegiat să pot juca încă și să pot să fiu parte din grupul Politehnicii Iași, echipa mea de suflet”, a mai spus cel care are gol marcat în grupele Ligii Campionilor pentru Unirea Urziceni.

Marius Onofraș și-a adus aminte că a ajuns la Borca la rugămintea fostului și actualului său coleg, Adrian Ilie. ”«Hai cu mine la Borca! Nu vei regreta», mi-a spus Adi”, a povestit căpitanul Bradului. Și a rămas până în prezent, surprins plăcut de atmosfera din jurul echipei, de oamenii care savurează fotbal la Borca și de implicarea în fenomen a celor de acolo. Marele regret al echipei este că nu poate juca la Borca meciurile considerate acasă. Deocamdată, ”acasă” este la Târgu Neamț, acolo de unde a dispărut în vara anului în curs echipa orașului, FC Ozana, după un sezon în Liga 3.

”Am îndeplinit marele vis al celor de la Bradul, adică promovarea în Liga 3, dar mai sunt și alte țeluri de atins. Pentru început echipa trebuie întărită pentru a rămâne în acest eșalon. Va fi greu, dar cred că Bradul poate juca și în sezonul următor al Ligii 3. De asemenea, oamenii de la Borca vor fotbal de Liga 3 acasă la ei. Am discutat cu cei din jurul echipei și se zbat să găsească fonduri pentru a moderniza baza lor sportivă. Sunt sigur că la fiecare meci în Liga 3 echipa va fi susținută de tribune pline la fiecare meci acasă. Sunt suporteri pătimași și dornici de meciuri frumoase. Și chiar merită localitatea o bază sportivă frumoasă”, a precizat fotbalistul.

Marius Onofraș și Adrian Ilie nu sunt singurii jucători din lotul Bradului ce au experiență acumulată la nivel mai mare. Răzvan Gorea, mijlocaș și fundaș, și Alex Hărăguță, portar, întregesc un ”careu” de jucători de Liga 1 și Liga 2 care evoluează pentru alb-verzi, după ce ambii au evoluat pentru FC Ceahlăul Piatra Neamț în aceste eșaloane în anii trecuți.

Înainte de a rămâne în istoria clubului nemțean, Marius Onofraș a jucat pentru Politehnica Iași, CSMS Iași, FC Brașov, Unirea Urziceni, Steaua București, Dacia Unirea Brăila, în România, și pentru FK Khazar Lankaran, în Azerbaidjan. Este campion al României în 2009 cu Unirea Urziceni și câștigător de Cupa României cu Steaua București, în 2011.

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)