Venirea lui Ousmane N’Doye la echipa din Liga 3, CNS Cetate Deva, a devenit realitate. Fotbalistul, care va împlini 39 de ani pe 21 martie anul viitor, şi-a rezolvat problemele cu viza şi a ajuns la clubul din seria a IV-a a eşalonului trei, fiind prezentat oficial în cursul zilei de joi.

Cel care a mai evoluat în România la echipe precum FC Vaslui, Dinamo Bucureşti, Astra Giurgiu, Săgeata Năvodari şi ASA Târgu Mureş a avut de aşteptat mai bine de două luni pentru obţinerea vizei şi a declarat că a venit la Deva pentru a juca fotbal şi pentru că i-a promis preşedintelui Cristi Bobar.

"Eu m-am născut cu fotbalul în sânge şi nu va fi o problemă să mă adaptez la acest nivel. Joc oriunde, chiar şi la Liga a V-a. Nu am venit aici să joc la mişto, dacă era aşa, nu veneam aici. Am avut multe oferte, dar mi-am dat cuvântul lui Cristi Bobar şi pentru mine e foarte important să mi-l ţin. Vom vedea ce va fi până în iarnă şi sper să rămân încontinuare, să ne îndeplinim obiectivele", au fost primele cuvinte ale nonconformistului jucător în tricoul lui CNS Cetate Deva.

Tănase îl vede noul lider al echipei

Aflată pe locul 10 în seria a IV-a, CNS Cetate Deva nu are un sezon prea reuşit, dar antrenorul Viorel Tănase speră ca venirea lui N’Doye să fie un factor mobilizator.

"Am stat de vorbă cu Ousmane şi mi-a spus că s-a antrenat în această perioadă. Oricum are o condiţie fizică de invidiat, o să-mi dau seama mai bine la antrenament, dar, după cum se ştie, la mine nu joacă numele, joacă valoarea. Vreau să-i urez bun venit la Deva, este un jucător exponenţial în fotbalul românesc. Ne bucurăm că a ajuns la noi un jucător de asemenea valoare. Aveam nevoie de un lider, atât în teren cât şi în vestiar. Cred că echipa va creşte în ultimele patru etape şi cu ajutorul lui Ousmane. Eu sper ca meciul de vineri să-l câştigăm, avem nevoie de puncte pentru a ne clasa în primele şase locuri”, a afirmat Tănase.

Debutul jucătorului senegalez se va produce vineri, când noua sa echipă va juca cu Millenium Giarmata, în etapa a zecea a seriei a IV-a. Ca şi la ASA Târgu Mureş, Ousmane va purta pe tricou numărul 78.

Lovitură de imagine pentru gruparea deveană

Aducerea lui Ousmane N’Doye nu este doar o lovitură pe piaţa transferurilor. "Aducerea lui este o lovitură de imagine pentru orice club îl achiziţiona. Aşteptăm publicul la stadion, în numărul în care a fost la prima etapă, dar trebuie să recunoaştem că nici rezultatele nu au fost cele care le aşteptam. Oamenii vor veni să-l vadă şi pe Ousmane, el a venit să ne ajute, până la finalul turului nu a dorit să primească niciun ban, urmând ca din iarnă, în funcţie de locul pe care îl ocupăm, să discutăm şi acest aspect”, a declarat şi preşedintele lui CNS Cetate Deva, Cristi Bobar.