La reunirea echipei de liga 3, Rapid Brodoc, noul antrenor Romică Dorin a avut la antrenament primii doi străini din istoria clubului. Este vorba despre francezul Terry Desrues și olandezul Kaleb Kakifuki.

În vârstă de 21 de ani, Terry a demonstrat că are calități, francezul evoluează pe postul de fundaș central, având o statură de baschetbalist, 1,98 m înălțime. Vine din campionatul Portugaliei, unde a evoluat la Belenenses, în liga secundă, și la echipa de tineret a clubului Tondela. Olandezul Kaleb Kakifuki este tot fundaș central și are puțin timp la dispoziție pentru a demonstra că merită să fie transferat la Brodoc.

Tehnicianul Romică Dorin îl monitorizează în aceste zile și pe slovenul Matic Sever, care evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv. În pregătiri cu echipa vasluiană se mai regăsește fundașul stânga Carlos Mocan, format la o academie cu tradiție, U Cluj, însă care a evoluat în fotbalul mare la Ceahlăul Piatra Neamț, Șomuz Fălticeni și Rapid București, în liga secundă.

Alte noutăți sunt Dragoș Frunză și Daniel Bernevic, ambii de la Vitis Șuletea (Liga 4 Vaslui), David Diaconu, Cosmin Dragomir și Cristian Turcu, toți de la Sporting Comstar Vaslui (Liga 4 Vaslui), Marius Mocanu, de la Clinceni, Robert Amariei de la Ocna Dej, George Hliban, de la Atletic Club Bârlad, și Eduard Hordilă, care a mai evoluat sub comanda lui Romică Dorin la CSM Vaslui.

Staff-ul tehnic al Rapid Brodoc este format din antrenorul principal Romică Dorin, deținător al licenței UEFA – Pro, ajutat de secunzii Cristi Vartolomei și Vlad Sîrbu, iar antrenor cu portarii este Mugur-Viorel Bejan. În această săptămână, staff-ul tehnic dorește să vadă la lucru cât mai mulți jucători, pentru a forma un nucleu, cu care să atingă obiectivul de menținere în liga 3. Joi, 19 ianuarie, Rapid Brodoc va susține un prim joc amical, cu reprezentanta ligii 4, Sporting Comstar Vaslui.

Articol de Cristian Lapa (VASLUI)