Din postura de debutantă în eşalonul terţ, Performanţa Ighiu (foto, în galben) uimeşte în prima parte a turului petrecut în seria a IV-a. Invincibilă în deplasare, echipa condusă de Adorian Himcinschi are la activ câteva recorduri. Astfel, cu 14 puncte (golaveraj 12-5) şi pe locul 4 în seria ei, echipa din Alba se află la egalitate ca şi punctaj cu Luceafărul Oradea (golaveraj 16-6), locul 4 în seria a V-a, cele două împărţind fotoliul de lider într-un clasament neoficial al echipelor nou-promovate în Liga 3.

CLASAMENTUL GENERAL AL CELOR CINCI SERII ALE LIGII 3

Mai mult, ighienii sunt cei mai periculoşi în jocurile externe, strângând 10 puncte în 4 deplasări (golaveraj ”afară” 9-3), acelaşi palmares avându-l Naţional Sebiş (10 puncte, golaveraj 5-1). Performanţa a zburdat pe terenuri străine, cu victorii la Hunedoara, Ineu şi Işalniţa (acolo unde joacă CSU Craiova II) şi o remiză la Motru.

Performanţa, spaima gazdelor

Merituoasa grupare ighiană se simte precum peştele în apă în confruntările disputate departe de casă, Performanţa impresionând la acest capitol.

”Avem în distribuţie jucători precum Romică David, Bălaş, Moga, Silviu Turuş sau Fetiţa, ale căror calităţi se pliază pe caracteristicile întâlnirilor din deplasare. Şi strategia noastră este creionată pentru a pune respectivii fotbalişti în valoare”, a menţionat antrenorul Adorian Himcinschi.

PROGRAMUL INTEGRAL AL RUNDEI A OPTA A LIGII 3

În deplasare au punctat golgheterul Romică David – 5 goluri, Silviu Turuş – două, Bălaş şi Ovidiu Turuş. La acest capitol, Performanţa şi-a arătat forţa şi în returul barajului pentru promovare, când s-a impus cu 5-0 la Pecica.

Locul I din 69 de echipe

Gruparea ce-şi dispută partidele interne pe ”Cetate” ocupă prima poziţie în ierarhia celor 69 de combatante din eşalonul terţ, în privinţa punctelor acumulate în deplasare.

”Efectivul nostru este format din jucători tineri, majoritatea având un potenţial foarte bun. De altfel, de la startul sezonului, noi creştem de la joc la joc, progresăm. Seriozitatea, munca depusă şi nu în ultimul rând sprijinul venit din partea conducerii, reprezintă argumentele noastre la acest parcurs, unul care ne bucură pe toţi”, a încheiat Himcinschi.

În runda următoare, Ighiul întâlneşte acasă echipa din Becicherecu Mic, sâmbătă, de la ora 15:00.


DAN HENEGAR (ALBA)