Ştiinţa Miroslava se poate lăuda cu un record greu de egalat în acest sezon. Jucătorii pregătiţi de Cristi Ungureanu (în turul campionatului) şi Dănuţ Munteanu (retur) au câştigat toate cele opt meciuri de pe teren propriu, disputate la Uricani (foto, jos), fără să primească gol.

În cele opt întâlniri, echipa din comuna ieşeană Miroslava a marcat 23 de goluri fără să primească vreunul, media reuşitelor fiind impresionantă, de aproape trei pe meci.

Alte patru echipe nu au cedat niciun punct în propriul fief

Ieşenii fac parte dintr-un grup select de cinci echipe, care au câştigat toate punctele puse în joc în propriul fief. Pe această listă se mai află colegele lor de serie Sepsi OSK, locul 1 şi Olimpia, precum şi ASU Poli, liderul seriei a IV-a şi Avântul Reghin, campioana de iarnă a seriei a V-a şi actualmente ocupanta a locului secund, la egalitate de puncte cu liderul Luceafărul Oradea.

CLASAMENTUL GENERAL AL LIGII 3

Spre deosebire de Ştiinţa, celelalte echipe mai sus menţionate au minim două goluri încasate acasă. Sepsi se laudă cu cel mai bun golaveraj dintre toate, 26-2, fiind urmată de Ştiinţa (23-0), Olimpia Râmnicu Sărat (24-3), ASU Poli (23-5) şi Avântul Reghin (21-3).

Tinereţea jucătorilor "vinovată" de inconstanţa echipei

Din păcate pentru ieşeni, acest parcurs fără greşeală de pe teren propriu nu a fost repetat şi în deplasare. Pe teren străin, Miroslava a câştigat doar două meciuri, a remizat de alte două ori şi a pierdut patru întâlniri. Astfel, cu cele 32 de puncte, Ştiinţa ocupă locul 4 în clasamentul seriei I a Ligii 3, fiind la zece puncte în spatele liderului Sepsi Sfântu Gheorghe.

Preşedintele clubului din Miroslava, Daniel Acatrinei, pune pe seama tinereții jucătorilor această inconstanță a echipei. ”Ne mândrim cu un parcurs ireproșabil pe teren propriu. Toate echipele care ne-au vizitat în acest campionat au plecat învinse. Mai mult decât atât, nu au reușit să ne dea gol acasă, ceea ce este cu adevărat o performanță pentru noi. Sperăm să continuăm pe aceeași linie până la finalul sezonului, dar să aducem mai multe puncte din deplasări. Nu știu de unde această inconstanță. Cred că tinerețea jucătorilor își spune cuvântul. Avem mulți jucători tineri, de 19, 20, 21 de ani. Probabil acasă sunt mai motivați, vin mulți suporteri și îi susțin, pretenii, familia și vor să încânte publicul. În deplasare joacă mai cu teamă, de aici și rezultatele. Păcat că nu am reușit să avem o constanță mai bună, pentru că am fi fost mult mai sus acum”, a declarat Acatrinei.

REZULTATELE ETAPEI A TREIA A RETURULUI LIGII 3

Sâmbătă, într-un meci de campionat contând pentru etapa a 16-a a seriei I, Știința a învins cu scorul de 2-0 pe ACS Inter Dorohoi, prin golurile marcate de Bogdan Ghiarasim (23) și Mădălin Crengăniș (78). Echipa pregătită din acest an de Dănuț Munteanu a ratat și un penalty prin Alexandru Buhuși, în minutul 61. Știința își dispută meciurile de pe teren propriu la Uricani, o localitate aflată la câțiva kilometri depărtare de Miroslava.

NARCIS POHOAŢĂ (IAŞI)
Foto: Ştiinţa Miroslava