Liga 3 a ajuns la etapa cu numărul cinci, care va debuta vineri cu un total de nouă partide, singura serie care se va disputa integral sâmbătă fiind cea de-a treia.

CLASAMENTUL LIGII 3 DUPĂ PATRU ETAPE

În runda precedentă am asistat la schimbarea a doi lideri. În primul rând, în clasamentul general al golgeterilor noul număr unu este jucătorul Hunedoarei, Bogdan Bozian, care a marcat de trei ori în poarta celor de la Cetate Deva. Mijlocaşul a ajuns la cota 6, locul secund la general fiind ocupat de cinci jucători, toţi cu câte patru reuşite din acţiune.

Este vorba de Marius Jianu (Delta Dobrogea), Ovidiu Stan (Dinicu Golescu), Adrian Bălan (FC Voluntari II), Viorel Chinde (Comuna Recea) şi Denis Lemac (CSM Sighet). Alţi doi jucători au câte patru reuşite, Alin Tene (Înainte Modelu) şi Florinel Coman (FC Viitorul II), însă ambii au marcat o dată de la punctul cu var.

De remarcat că Viorel Chinde şi Ovidiu Stan continuă să fie singurii jucători din Liga 3 care marchează meci de meci. În afara golgeterului Bozian, în runda precedentă am mai notat în statistică încă un jucător care a reuşit o triplă, Marian Vlada, atacantul celor de la CS Afumaţi.

Alte elemente de culoare au fost date de două autogoluri – Bârsan (Atletico Vaslui) pentru Miroslava şi Dîrstar (Hărman) pentru Sporting Roşiori, dar şi de apariţia unui nou străin în clasamentul golgeterilor, francezul Stephane Ferhaoui (CSM Sighet).

Petrotub a stabilit scorul campionatului

Runda cu numărul patru a campionatului a consemnat şi două scoruri-fluvii, la Roman şi Roşiori. Dacă teleormănenii au învins cu 7-1 pe nou-promovata AFC Hărman, în schimb Petrotub a trecut cu 8-1 de CSM Paşcani, stabilind scorul actualei ediţii de campionat.

În ceea ce priveşte clasamentele celor cinci serii, singura modificare la vârf a avut loc în seria a treia, acolo unde Dinicu Golescu a profitat de egalul celor de la Inter Olt Slatina şi a trecut pe primul loc. Formaţia argeşeană şi Sepsi OSK, liderul seriei I, sunt singurele echipe care au acumulat 12 puncte din tot atâtea posibile.

PROGRAMUL COMPLET AL ETAPEI A V-A

Ca o curiozitate, Măgura Cisnădie şi FC Zalău au marcat pentru prima dată în acest sezon de abia în etapa trecută, cu menţiunea că, prin golul reuşit, sibienii au bifat şi prima victorie a sezonului. De notat că, prin golul încasat în această rundă de Voinţa Snagov, în Liga 3 nu mai există nicio echipă cu zero în dreptul golurilor primite.

Iată şi programul zilei de vineri:

SERIA I
Aerostar Bacău – Ştiinţa Miroslava
CSM Paşcani – Olimpia Rm. Sărat

SERIA A II-A
Metaloglobus – Delta Dobrogea
Voinţa Snagov – Juventus
Petrolistul Boldeşti – Viitorul II

SERIA A IV-A
Becicherecu Mic – Pandurii II
Cetate Deva – Naţional Sebiş

SERIA A V-A
Sănătatea Cluj – CSM Sighet
AFC Csikszereda – CS Iernut

Foto: SportArad