În vara anului trecut, după accederea în premieră în eşalonul terţ a fost lansat imnul echipei găldene, referenul cântecului, „Industria-i echipă bună…” fiind sugestiv pentru ceea ce se petrece, fotbalistic vorbind, la Galda de Jos, în acest moment. Cu 18 puncte strânse în primele 8 runde ale actualului sezon, elevii lui Paul Ciucă au depăşit deja punctajul realizat în cele două părţi ale campionatului precedent (16 puncte în turul 2014/ 2015, respectiv 17 strânse în retur). 
 
Mai mult, Industria se poziţionează în prezent pe locul al treilea în seria a V-a, la un punct de liderul Avântul Reghin, cu şanse la o promovare în Liga a 2-a. Una neașteptată, ținând cont că este vorba despre un club înfiinţat abia acum trei ani, cu un buget modest (cel mai mic dintre cele trei conjudeţene din Liga a 3-a). În scurta-i existenţă, Industria a devenit mândria comunei cu aproximativ 4.500 de locuitori, bifând două promovări succesive, în Liga a IV-a (2013) şi Liga a 3-a (2014).
 

Buget modest, aproximativ 70.000 de euro

Cu fotbalişti plătiţi numai jumătate de an, cât durează sezonul, şi jucători care şi-au găsit aici liniştea după ce nu s-au „acomodat” în alte zone (Frenţiu, Cr. Kilin, Al. Man, A. Câmpean – Cugir, sau „vedeta” locală Cernea, la Baia Mare), alături de juniori de la Unirea Alba Iulia, Industria are un buget rezonabil, aproximativ 300.000 de lei (circa 70.000 de euro. „Fotbalul reprezintă un mod prin care Galda de Jos devine cunoscută în Ardeal şi pot spune că sunt mândru de realizările acestei echipe. Bugetul este asigurat de Consiliul local, alături de sponsori privaţi şi este unul decent. Încercăm să jucăm cât mai bine, dar trebuie să fim realişti, nu avem forţă financiară pentru Liga a 2-a”, a comentat primarul Romulus Raica.
 

Revelaţia din Galda de Jos

Pe banca echipei-revelaţie aflată la al doilea sezon în Liga a 3-a se regăseşte, din toamna anului 2014, energicul antrenor Paul Ciucă (ce activează şi la Viitorul Spicul Daia Română în Liga a IV-a). „Obiectiv vorbind, nu ne aşteptam la un asemenea parcurs. Trăiesc o împlinire şi o satisfacţie continuă, o perioadă ce i-o doresc oricărui antrenor”, a menţionat Paul Ciucă, 35 de ani. Acesta a găsit şi explicaţiile rezultatelor excelente, fixându-şi obiectivul pentru finalul turului. „Contează experienţa acumulată, încrederea jucătorilor în propriile calităţi şi valoarea juniorilor aduşi. Noi ne propunem să creăm panică la Galda şi cel mai frumos ar fi ca în acest an să jucăm un derby pentru locul întâi”, a încheiat Ciucă, ce dispune de un lot format exclusiv cu jucători din Alba.

PROGRAMUL ETAPEI A IX-A A LIGII A III-A

 

„Panică la Galda, putem fi noua Pojorâta!”

La Industria cuvântul de ordine rămâne realismul, chiar dacă ”la echipă este o atmosferă extraordinară, ne-am depăşit condiţia şi ne bucură faptul că suntem acolo sus, sperând să prelungim această euforie cât de mult posibil”, spune președintele Marcel Georgiu, 46 de ani, care completează: ”Trăim un moment extraordinar, dar hai să ne vedem lungul nasului. Promovarea este dificil de realizat, întrucât condiţiile financiare nu ne permit”.
 
Mesajul celor ce duc greu pe gazon este transmis de „căpitanul” Claudiu Haiduc: „Noi, jucătorii, am lansat un slogan în vestiar în această perioadă: «Panică la Galda!». Nu avem buget, dar încercăm să evoluăm cât putem mai bine. Am reuşit această serie deloc anticipată prin ambiţie şi dăruire. Ne dorim să trăim un derby pentru fotoliul de lider şi ne gândim că, dacă la Pojorâta s-a putut, de ce nu ar fi posibilă o asemenea realizare şi la Galda”. Fundaşul de 25 de ani are experienţa a altor două promovări în Liga a 3-a, cu Europa Alba Iulia (2012) şi Industria Galda de Jos.

CLASAMENTELE GENERALE ALE SERIILOR LIGII A III-A

 

DAN HENEGAR – ALBA

Foto: Ziarul Unirea