Conducerea lui SR Braşov a anunțat noul antrenor al echipei, înaintea reunirii care va avea loc săptămâna viitoare. Calificarea în barajul de promovare este obiectivul pe care îl are în acest sezon

Este vorba despre Ionel Pârvu, care va avea ca obiective, în această primăvară, accederea în playoff şi calificarea în barajul de promovare. Pârvu are deja câteva nume de jucători pe care şi-i doreşte pentru completarea lotului.

„Am încredere că voi putea să fac o echipă foarte bună, cu care să ne putem atinge obiectivele. De la jucători, în primul rând îmi doresc disciplină. În al doilea rând muncă, şi în al treilea rând să fie unitate la echipă. Spectatorii, care sunt foarte aproape de club, reprezintă principalul nostru atu”, a transmis Ionel Pârvu.

SR Braşov ocupă locul patru în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, poziţie de playoff, având doar patru puncte în urma locului secund (CSO Plopeni), de pe care ar ajunge la baraj. Reunirea lotului va avea loc la mijlocul lunii ianuarie, pe data de 15 sau 16, au transmis oficialii echipei. SR-ul a început campionatul cu Florin Dârvăreanu antrenor, iar în ultima parte a sezonului de toamnă pe banca formației „galben-negre” a fost George Suciu.

Născut pe 26 iunie 1970 (52 de ani) şi originar din comuna Stâlpeni (Argeş), Ionel Pârvu a făcut junioratul la FCM Braşov, jucând apoi pentru club la nivel de seniori 118 meciuri în toate competiţiile (110 în prima ligă) între 1988 şi 1992, marcând 22 de goluri. A urmat transferul la Steaua Bucureşti, club pentru care a evoluat timp de patru sezoane, jucând şi 18 meciuri în Liga Campionilor şi marcând două goluri din postura de fundaş de bandă, fiind reprofilat pe acest post.

În străinătate a evoluat în Grecia (PAOK Salonic), Germania (Dusseldorf, Sanhausen), Ucraina (Tavriya Simferopol, Metalurg Zaporojie) şi Rusia (Chernomoreţ Novorossiysk), între aceste experienţe având şi trei perioade în care a evoluat pentru FC Oneşti, în ultima ajutând FC Braşov să scape de retrogradare, cu o victorie în ultima etapă contra Farului (2000). În ţară a mai jucat, pentru scurt timp, la Farul Constanţa şi Politehnica Iaşi.

Articol de Iulian Cuibar