Florentin Petre nu a cunoscut gustul amar al înfrângerii în meciurile oficiale de când a preluat CSM Ceahlăul Piatra Neamț. Ca și Ceahlăul, fără înfrângere în 2022 mai sunt CSM Reșița și CS Hunedoara

Antrenorul de 46 de ani a ajuns principal al nemțenilor din ianuarie 2022, iar în campionat CSM Ceahlăul a jucat de atunci 3 trei meciuri în sezonul regular și altele zece în play-out. Iar bilanțul galben-negrilor este de nouă victorii și trei remize, golaverajul fiind, în 2022, de 19-3.

”Am venit la Piatra Neamț cu gândul să câștig fiecare meci și să-mi educ jucătorii după chipul și asemănarea mea. Ei au calitate, sunt jucători buni pe care-i respect și sunt mândru de ei pentru parcursul bun pe care l-au avut până acum. Din toamnă lucrurile stau altfel pentru că sunt cel puțin patru echipe care se bat pentru primele locuri. Nu pot să spun că vom promova, dar pot spune vom juca fiecare meci numai la victorie.
Privind spre sezonul de primăvară, dar în special spre faza play-out a campionatului, CSM Ceahlăul a pornit de la zero ca toate echipele. Am avut însă meciuri grele și în play-out, dar am avut un parcurs fără înfrângere pe care l-am meritat la cum am tratat meciurile. Să nu uităm că în treisprezece partide am primit doar trei goluri. Rămâne regretul că nu am jucat în play-off. Când am ajuns eu echipa era pe locul 6 cu trei etape înainte de terminarea sezonului regular și consider că am avut ghinion fantastic că nu am prins play-off-ul”, a declarat Florentin Petre, antrenorul principal al CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Dacă CSM Ceahlăul este singura echipă care în play-out-ul Ligii 3 nu a cunoscut insuccesul, trebuie menționat că alte două echipe de Liga 3 nu au cunoscut înfrângerea în sezonul 2021-2022. CS Hunedoara și CSM Reșița au ajuns în finalele barajului de promovare în Liga 2 după o serii de victorii și remize înregistrate în sezonul regular, în play-off și în semifinalele barajului de promovare.

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)