Roberto a lipsit numai 13 minute în această ediţie de campionat, bifând 1427 de minute şi o medie de 203 minute pentru fiecare reuşită a oponenţilor. Raportat la întregul eşalon terţ, cu 7 goluri primite, Performanţa Ighiu este în prim-planul topului impermebilităţii defensivelor, alături de Juventus Bucureşti din Seria a 2-a şi CN Dinicu Golescu Câmpulung din Seria a 3-a, grup depăşit numai de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe din Seria 1 şi Delta Dobrogea Tulcea din Seria a 2-a, grupări ce au încasat numai 6 goluri, dar în mai puțin meciuri dinsputate.

”Îngerul păzitor” al lui Himcinschi

Bodea poate fi considerat cea mai importantă achiziţie a debutantei în eşalonul terţ, un adevărat “înger păzitor” al grupării conduse de Adorian Himcinschi. ”Este un portar tânăr, dar în acelaşi timp valoros. La calităţile pe care le are, prevăd că în scurt timp va ajunge la un nivel superior. Un băiat de caracter, serios, iar munca depusă la antrenamente se vede în jocuri”, l-a caracterizat Adorian Himcinschi.

Rival la Sebiş cu prietenul din copilărie

Următorul meci, cel de la Sebiş, va fi unul special pentru Roberto, în buturile adverse fiind tocmai Cătălin Bujor, prietenul său din copilărie şi fostul său coleg de la UTA. “Stăm pe aceeaşi stradă şi este prietenul meu cel mai bun. Până la meciul din tur, n-am pierdut niciodată împotriva echipei Naţional Sebiş (0-1), deşi am fost în câteva rânduri adversari, dar sunt sigur că nu o să pierdem acum, în această deplasare”, spune Roberto.

”Cea mai bună perioadă a carierei”

Fost component timp de aproape trei ani la diverse loturi reprezentative cu Fl. Matei (HNK Rijeka, Croația), Şt. Popescu (Modena, Italia), A. Marc (Dinamo), Vătăjelu şi Băluţă (CSU Craiova) sau I. Popescu (Petrolul Ploieşti), Roberto a debutat în Liga 2, pentru UTA Arad, la puţin peste 15 ani, la un meci cu Silvania Şimleu Silvaniei, când Cristian Bălgrădean, actualmente la Chiajna, a fost eliminat. ”Incluzând aici cele două promovări cu UTA şi parcursul din acest sezon, pot spune că traversez cea mai bună perioadă a carierei”, a mărturisit goalkeeperul Ighiului.

Nu regretă plecarea de la “Bătrâna Doamnă”

Cu UTA Arad a izbutit două promovări succesive în ultimii doi ani, din eşalonul judeţean până în Liga 2, iar acum este aproape de a treia, cu Performanţa Ighiu. ”Nu regret deloc faptul că am plecat de la UTA, echipa mea de suflet. Mă simt excelent aici şi mă bucur că am ales Performanţa Ighiu, pot spune că am fost inspirat”, a apreciat portarul echipei din judeţul Alba

“Eu nu-mi propun să bat recorduri, dar mă bucur când nu primesc gol. Cred că modul cum te comporţi la antrenamente contează foarte mult în prestaţiile din partidele oficiale” a încheiat Roberto Bodea

DAN HENEGAR (ALBA)
Foto: Ziarul Unirea