Debutul returului Ligii 3 nu a dus lipsă de surprize, după ce Juventus şi Avântul Reghin au pierdut şefia la golaveraj în favoarea celor de la Delta Dobrogea şi Luceafărul Oradea. Atât tulcenii, cât şi orădenii au câştigat partidele din runda inaugurală şi au profitat de egalul Juventusului cu Tunari, respectiv eşecul Reghinului la Zalău.

CLASAMENTUL LIGII 3

Retragerea din campionat a celor de la Inter Olt Slatina a relansat lupta pentru promovarea din seria a treia. Urmăritoarele de pe podium au profitat de ocazia ivită şi au bifat victorii în prima etapă, CN Dinicu Golescu devenind lider.

Sepsi OSK şi ASU Poli (foto) sunt singurele echipe care au rămas în continuare pe locul 1 şi după această etapă, ambele echipe obţinând victorii la scoruri albe, 2-0 cu Metalosport, respectiv 4-0 cu Minerul Motru.

Cinci echipe pe o distanţă de două puncte

În seria a cincea, podiumul s-a aglomerat după eşecul de la Zalău suferit de Avântul Reghin (foto, în albastru), depăşiţi la golaveraj de Luceafărul Oradea. Pe lângă noul şi vechiul lider, acelaşi număr de puncte are Industria Galda, echipă care a câştigat la masa verde duelul cu AFC Odorheiu Secuiesc, după ce oaspeţii au avut probleme cu data de expirare a vizelor medicale.

La două puncte de podium se află alte două echipe la egalitate de puncte, CSM Sighet şi Unirea Jucu, context în care returul se va anunţa foarte palpitant în această serie.

Debut cu gol la 36 de ani

Prima etapă a returului nu a dus lipsă de evenimente inedite, unul dintre acestea consemnându-se la Lieşti. Acolo, noua achiziţie a celor de la Panciu, egipteanul Hany Ragab, a marcat la debutul său sub culorile grupării din Vrancea.

Ineditul situaţiei este dat de faptul că atacantul african a împlinit 36 de ani pe 27 decembrie şi a venit în România în vara anului trecut, evoluând în prima parte a sezonului în Liga a IV-a Vaslui.

Ibrian şi Tecsi pun presiune pe liderii golgeterilor

În clasamentul celor mai buni marcatori din Liga 3, cei trei lideri – Bobi Verdeş (ex-Inter Olt, transferat la Sporting Turnu), Romică David (Ighiu) şi Denis Lemac (Sighet) – nu au punctat în această etapă. Cu Tudorel Tudorache rămas la cota zece, dar promovat în Liga 2 la Rapid CFR Suceava, principalul pericol pentru aceştia vine acum de la Iulian Tecsi (Hunedoara) şi Florinel Ibrian (Unirea Slobozia).

Ambii au marcat în prima etapă din 2016, Ibrian chiar de două ori, şi l-au egalat pe fostul atacant al Miroslavei.

21 de transferuri au marcat la primul meci

Lista marcatorilor din prima etapă a cuprins, printre alţii, 21 jucători care au debutat cu gol la noile lor echipe. Cele mai importante reuşite au fost cele ale lui Roşu şi Darius Preda, care au adus singuri victoria Luceafărului Oradea, respectiv Cugirului. Perechile Bragă-Năstase şi Tănasă-Grecu au conlucrat la victoria Ştefăneştiului şi SCM-ului piteştean, în timp ce Brumă a salvat Unirea Jucu de la eşec, cu un gol în al doilea minut de prelungire al meciului de la Iernut.

PROGRAMUL RUNDEI A DOUA A RETURULUI LIGII 3

Huiban (Sepsi), Hany Ragab (Panciu), Moldoveanu (Metaloglobus), Lungu (CSM Olteniţa), Ivănică (Sporting Roşiori), Sabin Lupu (Cisnădie) şi Todorov (ASU Poli) au contribuit prin reuşitele lor la victoriile noilor lor cluburi.

Reuşitele lui Mintaş (Cetate Deva), Burlacu (Tunari), Chipirliu (Juventus), Angelescu şi Mărgărit (ambii Gloria Popeşti Leordeni) nu au fost de ajuns decât pentru un egal, în timp ce Daniel Sandu (Lieşti) şi Claudiu Bălan (Podari) nu au putut să împiedice eşecul grupărilor pentru care au debutat în week-end-ul trecut.

Foto principal: ASU Poli
Foto adiţional: Călin Onicaş (Sălaj) şi George Dumitru (Vrancea)