În cele şase runde parcurse până în prezent, numai patru echipe din Liga 3 au strâns maximum de în deplasare. Este vorba de Metaloglobus (seria a II-a), Naţional Sebiş şi Industria Galda (ambele în seria a IV-a) şi Gaz Metan Mediaş II (seria a V-a). Dintre acestea, primele două ocupă fotoliul de lider în seriile în care evoluează, cu menţiunea că Naţional Sebiş are acelaşi număr de puncte, ca şi echipa din Galda, dar are un golaveraj mai bun. În schimb, gruparea pregătită de Paul Ciucă are patru victorii consecutive la activ.

„Activăm într-o serie mult mai puternică decât precedenta, constatăm acest lucru de la meci la meci. Recunosc că şi noi suntem surprinşi de locul din clasament, dar suntem încrezători în forţele noastere în continuare şi în acelaşi timp conştienţi că va fi din ce în ce mai greu”, a declarat antrenorul Paul Ciucă. Industria (foto principal) a strâns 15 puncte din 18 posibile în aceste 6 etape, suferind un singur eşec, în runda a doua, acasă, cu Gloria Lunca Teuz Cermei. Formaţia din Alba a câştigat cele trei dispute externe, la Deva, la Zlatna (cu AFC Unirea Alba Iulia) şi la Timişoara, cu ACS Poli II.

Industria Galda, prima dintre conjudeţene

După ce stagiunea precedentă a încheiat pe ultima treaptă a podiumului în Seria a V-a, Industria Galda de Jos are un parcurs excelent în startul sezonului, deşi a fost repartizată într-o altă serie, fiind prima în topul formaţiilor din Alba ce activează în al treilea eşalon. „Activăm într-o serie mult mai puternică decât precedenta, constatăm acest lucru de la meci la meci. Recunosc că şi noi suntem surprinşi de locul din clasament, dar suntem încrezători în forţele noastere în continuare şi în acelaşi timp conştienţi că va fi din ce în ce mai greu”, a declarat antrenorul Paul Ciucă (foto jos, în stânga).

Cu toată această serie remarcabilă, găldenii nu se gândesc la accederea în Liga 2, dar îşi doresc să perpetueze cât mai mult posibil parcursul deosebit. „Spre deosebire de alte cluburi, din punct de vedere al conducerii avem asigurate stabilitatea şi liniştea atât de necesare la acest nivel. În acest moment însă, nici nu se pune problema să ne gândim la promovare”, a încheiat Paul Ciucă.

Industria Galda are şansa să treacă în fotoliul de lider al seriei, dacă învinge sâmbătă, acasă pe Pandurii Tg. Jiu II, iar Naţional Sebiş se împiedică la Becicherecu Mic, astfel ca peste două săptămâni să joace derby-ul adevărului, în deplasare, la Sebiş.