În conformitate cu decizia Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal din 7 iulie 2017, noua ediţie de campionat a eşalonului al treilea va începe în ultima sâmbătă a lunii următoare, pe 26 august, data la care va avea loc tragerea la sorţi a programului noului sezon urmând a fi anunţată ulterior.

Cluburile care au obţinut dreptul de a participa în ediţia 2017-2018 a Ligii 3 se pot înscrie în noul sezon prin completarea documentului disponibil în secţiunea Documente FRF, ramura Formulare (DESCĂRCARE DIRECTĂ)

Cererea de înscriere completată va fi transmisă prin fax la numărul 021.302.91.93 (FRF – Departamentul Competiții Seniori) sau prin e-mail la adresa competitii@frf.ro și apoi OBLIGATORIU în original prin poștă sau depusă personal de un reprezentant al clubului la sediul Federaţiei Române de Fotbal din Strada Serg. Vasile Şerbănică nr.12, sector 2, Bucureşti, în atenţia Departamentului Competiţii Seniori, respectând menţiunile din formular.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere completate la Departamentul Competiţii al Federaţiei Române de Fotbal este de 20 iulie.