Stadionul Municipal din Turnu Măgurele a fost gazda unui moment memorabil, la ultima etapă din Liga a III-a. În seria a III-a, Turris Oltul Turnu Măgurele, promovată deja matematic, s-a impus în fața celor de la AFC Hermannstadt II cu categoricul scor de 9-1. Meciul în sine nu a avut miză, teleormănenii fiind siguri de promovare cu câteva etape înainte.

Pentru gazde a fost însă o excelentă oportunitate de a crea un spectacol care să valorifice în planul imaginii și al marketingului, performanța sportivă. Astfel, fostul internațional Erik Lincar a ales un moment simbolic de a se retrage oficial din activitate.

El a fost înscris pe raportul oficial de joc, dar crainicul arenei nu l-a anunțat la începutul meciului. În minutul 78, trimitere la anul său de naștere, 1978,  Lincar a intrat în teren. El a primit și banderola de căpitan, fiind aplaudat la scenă deschisă de cei 1.500 de spectatori prezenți la meci. Lincar nu s-a mulțumit să facă act de prezență, el încasând un cartonaș galben și având o ocazie de a marca.

Internaționalul de seniori și tineret a declarat pentru frf.ro: ”Îmi doream un meci de retragere, iar acum mi s-a părut momentul cel mai bun. Avem un proiect foarte frumos la Turnu Măgurele, cu oameni implicați și dedicați. Le mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus de-a lungul sezonului și pentru că mi-au dat ocazia unui meci de retragere. Mulțumesc conducătorilor echipei, care ne-au asigurat toate condițiile necesare promovării”.

Cu câteva ore înainte de meci, Lincar a fost desemnat cetățean de onoare de către Primăria Municipiului Turnu Măgurele. La festivitate a fost prezent tot lotul celor de la Turris Oltul, jucătorii primind câte o plachetă.

Președintele clubului turnean, Mădălin Ioniță, a declarat pentru frf.ro: ”Este o mare realizare pentru noi. Suntem echipa simbol a orașului și ne face plăcere să credem că respectăm o tradiție veche de decenii, de a juca fotbal de calitate la Turnu Măgurele. Eforturile conjugate ale jucătorilor, antrenorilor, conducătorilor și suporterilor s-au regăsit în performanțele înregistrate de-a lungul sezonului. Suntem conștienți că Liga a II-a înseamnă o provocare dificilă, din toate punctele de vedere, dar vom munci cât trebuie pentru a face față rigorilor noului eșalon”.

Cu 74 de puncte, Turris Oltul Turnu Măgurele a promovat în eșalonul secund. Ultima echipă din oraș care a jucat în Divizia B este Chimia Turnu Măgurele, în sezonul 1983-1984.

La finalul meciului, Federația Română de Fotbal a înmânat trofeul și medaliile de campioni echipei teleormănene. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu.

Au promovat: SCM Gloria Buzău, Fotbal Club Rapid, Turris-Oltul Turnu Măgurele, CSM Şcolar Reşiţa, AFK Csikszereda

Au retrogradat:

  • SERIA I: CSM Paşcani, CSM Râmnicu Sărat, Sănătatea Darabani
  • SERIA A II-A: Agricola Borcea*, Sportul Chiscani, ACSM Olteniţa, FC Delta Dobrogea
  • SERIA A III-A: Atletic Bradu, Sporting Roşiori, AFC Hermannstadt 2, Viitorul Domneşti
  • SERIA A IV-A: LPS Cetate Deva, Millenium Giarmata, CSM Lugoj, CS Ocna Mureş
  • SERIA A V-A: Unirea Tăşnad, ACS MSE Târgu Mureş, Gaz Metan Mediaş 2, CS Iernut
    * Agricola Borcea a fost echipa cea mai slab clasată de pe locul 12 din toate cele cinci serii

REZULTATELE ŞI MARCATORII EDIŢIEI 2018-2019