Foto: Ziarul Unirea

După sezonul de toamnă, unul dezamăgitor pentru reprezentantele județului Alba, în care rezultatele au fost departe de pretenții și așteptări, este de așteptat ca în primăvara fotbalistică conjudețenele să prezinte o cu totul altă față. Obiectivele sunt clare: Industria Galda și CS Ocna Mureș să evite retrogradarea, Metalurgistul Cugir să rămână în calculele luptei la promovare, iar AFC Unirea 1924 să urce cât mai sus în ierarhie, să schimbe impresia lăsată în tur, când și-a propus să atace Liga 2, dar a naufragiat pe locul 9.

Găldenii se reunesc pe 14

Se anunță o iarnă interesantă în fotbalul județean și plină de evenimente, mutări între combatante, dar și posibile modificări pe băncile tehnice. Cea mai grăbită dintre echipele din Alba este Industria Galda, ocupanta poziției a 14-a în ierarhie reluându-şi activitatea luni, 14 ianuarie. Găldenii aşteaptă concretizarea câtorva transferuri surpriză sub comanda lui Paul Ciucă, fiind vehiculată revenirile unor foşti jucători cum ar fi Silviu Mureşan (AFC Unirea 1924), Cioplântă (Metalul Aiud) şi Vonya (plecat la muncă în străinătate în ultimele luni).

Următoarea pe lista echipelor ce dau startul pregătirilor invernale este CS Ocna Mureș, “lanterna roșie” a seriei, formație ce are numai șanse ce țin de domeniul miracolului de a rămâne în eșalonul terț, în condițiile în care are un singur punct în chimir. Astfel, antrenorul Mihai Manea va suna adunarea pe 15 ianuarie, dată când este prevăzut întâiul antrenament din 2019. Teoretic, ocnamureșenii aveau fixată pe hârtie o amplă campanie de achiziții, menită să crească șansele de evitare a retrogradării, de roadele negocierilor din această perioadă depinzând în proporție covârșitoare și rămânerea lui Manea la cârma grupării din orașul salin.

Metalurgistul Cugir și Unirea reiau pregătirile pe 21

Inițial, data de 14 ianuarie era trecută și în dreptul celorlalte două formații din judeţ, Metalurgistul Cugir (locul cinci la finele turului) și AFC Unirea 1924 (locul nouă), însă, în cele din urmă, ambele au decis să-și prelungească vacanța cu încă o săptămână și să înceapă preparativele în vederea returului doar luni, 21 ianuarie, cu șase săptămâni înaintea reluării sezonului.

Gruparea de sub Drăgana va încerca să aducă jucători, în condițiile în care achizițiile verii trecute nu și-au dovedit eficiența. De altfel, I. Tătaru, L. Tudor, B. Lemac și Vaștag au plecat deja, în timp ce Dican dă probe la Dunărea Călăraşi. Cugirenii au în plan în această iarnă efectuarea unui cantonament centralizat, dar nu la domiciliu.

În ceea ce priveşte formația din Cetatea Marii Uniri, aceasta are mai multe necunoscute pentru retur. Cea mai mare este la nivelul băncii tehnice, acolo unde antrenorul Adrian Bicheși, care nu și-a îndeplinit obiectivul asumat, o clasare pe locurile 1-4 la finele turului. Însă discuțiile cu posibilul înlocuitor al acestuia, Mihai Manea de la CS Ocna Mureş trenează, existând posibilitatea ca uniriștii să abordeze sezonul de primăvară tot cu “principalul” cu care au încheiat anul 2018. Un alt subiect aparte îl constituie situaţia lui Răzvan Ivan, jucător aflat în vederile celor de la Concordia Chiajna, dar care nu au luat încă o decizie în privinţa sa, după ce a fost testat timp de o săptămână la finalul anului trecut, inclusiv într-un amical cu Dinamo.

Articol scris de Dan HENEGAR