Nou promovată în Liga 3, Viitorul Ulmeni este a doua reprezentantă a Maramureşului în acest eşalon, după ACS Fotbal Comuna Recea, grupare promovată în sezonul trecut. Pregătită de Dorin Toma şi Bogdan Cristian, foştii tehnicieni ai FCM -ului băimărean, echipa din Ulmeni este neînvinsă după trei runde, în care a disputat doar două partide, după ce a stat o etapă.

Sâmbătă, Viitorul a bifat primul succes al sezonului, după ce în runda inaugurală remizase alb cu CS Oşorhei, ambele meciuri fiind jucate pe teren propriu. Învinsa din runda a treia a fost Unirea Jucu, de care maramureşenii au trecut cu 4-1. Soarta partidei a fost pecetluită după prima repriză, echipa din Ulmeni intrând la cabine cu un avans liniştitor, 3-0, după ce au reuşit să înscrie prin Feraru (11) şi Răzvan Ardelean (28, 45), ultimul după două  faze electrizante înscrise.

Oaspeţii au marcat golul de onoare prin Fertea (65), însă tabela a fost închisă de experimentatul Hauşi (90+3), de la punctul cu var.

"Am jucat foarte bine, ne-am desprins foarte repede pe tabela şi am câştigat detaşat. Suntem în creştere de formă şi acest lucru este pozitiv în perspectiva meciurilor ce vor urma“, a declarat Dorin Toma la finalul meciului.