Foto: FC Rapid 1923

Ediţia 2020-2021 a eşalonului al treilea a debutat vineri într-un nou format, cu 100 de echipe la start, împărţite în zece serii. Prima etapă a programat ieri doar patru meciuri, trei dintre ele având drept protagoniste echipe satelit ale unor cluburi din Liga 1 şi Liga 2 care au intrat în competiţie pe criteriul locurilor vacante (Fotbal Club Rapid 2, Sepsi 2, Academica Clinceni 2), cât şi singurul club primit pe criteriul participării în Liga Elitelor (Kids Tâmpa).

Rapidiştii, la două minute de un eşec cu Tunariul

Primul meci al echipei satelit a celor de la Fotbal Club Rapid a fost la un pas să se termine prost pentru ea, deşi i-a avut în teren pe Ciuculescu, Djuric şi Leasă. Conduşi timp de aproape o oră, după golul lui Neg, bucureştenii s-au salvat de la eşec printr-un penalty transformat de Catrici în minutul 88. Tensiunea finalului de meci a fost evidenţiată şi de cele trei cartonaşe roşii acordate în ultimele cinci minute – Georgescu şi Leasă la gazde, Iordache la oaspeţi.

Ilyeş a revenit în Liga 3 la 46 de ani

În schimb, sateliţii cluburilor din Liga 1 care au jucat vineri au bifat rezultate la fel. Egal alb la pauză şi două goluri după reluare au fost de ajuns pentru ca Sepsi 2 şi Academica Clinceni 2 să debuteze cu dreptul. Motroc şi Jerdea au adus victoria ilfovenilor, în timp ce experimentatul Istvan Fülöp şi Berde au punctat pentru Sepsi.

De remarcat că la jumătatea reprizei secunde, la Sepsi 2 a intrat în teren şi veteranul Robert Ilyeş (46 de ani!), nimeni altul decât antrenorul secund al primei echipe a clubului din Sfântu Gheorghe.

În cel de-al patrulea meci disputat vineri, ACSO Filiaşi a fost singura echipă vizitatoare care a plecat cu toate punctele puse în joc, prin reuşita din penalty a lui Săulescu, la jumătatea primei reprize a duelului cu CSM Alexandria

Iată rezultatele meciurilor disputate vineri:

SERIA 4
Fotbal Club Rapid 2 – CS Tunari 1-1 (0-1)
Alexandru Catrici (88 – pen.) / Mihai Neg (30)

SERIA 5
ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – ACS Kids Tâmpa Braşov 2-0 (0-0)
István Fülöp (52), István Berde (70)

SERIA 6
ACS FC Academica Clinceni 2 – Universitatea Craiova 2 2-0 (0-0)
Vlad Motroc (50), Robert Jerdea (64)

CSM Alexandria – ACSO Filiaşi 0-1 (0-1)
Dragoş Săulescu (23 – pen.)

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ