Foto: Ziarul Unirea

Gruparea de sub Drăgana e lider, cu număr maxim de puncte

CSO Cugir are cel mai bun start stagional din ultimii 8 ani, mai precis de la revenirea, în 2013, pe a treia scenă a fotbalului românesc. După demonstrația de forță de la Ocna Mureș, 5-1 în derby “de Alba” cu nou-promovata, gruparea de sub Drăgana a acumulat maximum de puncte după 3 etape și este lider al Seriei a 9-a din Liga a 3-a. Până în prezent, la finele celor trei etape, numai 11 din cele 99 de participante în ediția 2020/ 2021 a eșalonului terț au reușit să cucerească în cele 270 de minute toate punctele puse-n joc.

Pe lângă “roș-albaștrii”, un parcurs imaculat au mai avut Știința Miroslava, Hușana Huși și Șomuz Fălticeni (Seria 1), CSM Râmnicu Sărat (Seria a 2-a), CS Afumați (Seria a 3-a), Steaua București (Seria a 4-a), Corona Brașov (Seria a 5-a), Sporting Roșiori (Seria a 6-a); în Seria a 7-a sunt 4 echipe cu maximum de puncte (Gaz Metan Mediaș 2, Viitorul Șelimbăr, Gilortul Târgu Cărbunești și Măgura Cisnădie), dar după două jocuri; CSC Dumbrăvița (Seria a 8-a), Minaur Baia Mare (Seria a 10-a).

Cu antrenorul-jucător Lucian Itu la timonă

“Normal că suntem bucuroși după acest parcurs, mai bine de așa nu se putea. Cel mai greu meci a fost acela cu Unirea Ungheni, când am jucat în inferioritate numerică din minutul 2. Mai este mult până departe, nu ne gândim la Liga a 2-a. Ne propunem să câștigăm fiecare meci care urmează”, a declarat antrenorul-jucător Lucian Itu. “Veteranul” în vârstă de 42 de ani a și intrat în teren timp de 78 de minute pe “Soda”, în contextul absenței lui I. Grozav, al doilea meci la rând titular după cel din Cupa României, cu Viitorul Șelimbăr, lăudabil fapt pentru simbolul fotbalistic al Cugirului.

CSO Cugir a impresionat realmente în debutul acestui tur. Cel mai bine clasată dintre conjudețene în ediția anterioară (locul 4 în Seria a 5-a) a câștigat la scor duelurile externe cu reprezentantele Albei: 4-1 pe “Cetate” și 5-1 cu “Soda dragă”, mândrindu-se cu clasarea pe prima poziție. Demn de semnalat și faptul că la nivelul Ligii a 3-a, cugirenii nu au mai pierdut de mai bine de un an (27 septembrie 2019, la Odorheiu Secuiesc), reușind o serie remarcabilă: au încheiat campionatul anterior cu 10 jocuri în care nu au cunoscut insuccesul, la care se adaugă cele trei victorii din actualul sezon. Înfrângerea de miercurea trecută, cu Viitorul Șelimbăr, scor 3-4 de pe propriul teren, s-a produs în turul secund al Cupei României, consemnându-se eliminarea formației din Cugir.

Iar acest traseu poate fi analizat și din alt punct de vedere: celelalte trei conjudețene au repurtat o singură victorie în aceste 3 etape: Unirea Alba Iulia (locul șase) – la Sănătatea Cluj, CS Ocna Mureș (locul 10) și Industria Galda de Jos (locul 8) având, împreună, un singur punct (remiza găldenilor la Reghin).

Spre comparație, vă prezentăm punctajul acumulat de Metalurgistul (CSO, din acest campionat) Cugir în celelalte 7 stagiuni, după disputarea primelor 3 etape: *2019 – două puncte (locul 14); *2018 – 5 puncte (locul șase); *2017 – 6 puncte (locul 4); *2016 – 6 puncte (locul 4); *2015 – 6 puncte (locul 2); *2014 – 5 puncte (locul 5); *2013 – 6 puncte (locul trei).

Articol de Dan Henegar (Alba)