Foto: Dan Eșanu

Daniel Mahu-Moisii și Aurel Damian vor fi oamenii care vor colaboara pentru bunul mers la lucrurilor la gruparea pietreană

CSM Ceahlăul Piatra Neamț va fi una dintre protagonistele sezonului următor al Ligii 3, fiind știut faptul că galben-negrii vor să promoveze în Liga 2. Pentru asta l-au păstrat ca antrenor principal pe Florentin Petre, dar au schimbat conducerea administrativă. Anton Măzărianu, directorul sponsorului, a anunțat într-o conferință de presă despre ce este vorba:

”Domnul Daniel Mahu Moisii este președintele Asociației Clubul Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra Neamț în locul domnului Cătălin Roca, domnul Aurel Damian va fi director sportiv cu atribuții de președinte de club și va coordona activitatea din cadrul clubului, iar domnul Florentin Petre va pregăti echipa și rămâne alături de noi”. De asemenea, Anton Măzărianu a afirmat că din punct de vedere financiar clubul are asigurate toate condițiile pentru a se bate la promovare și că situația se va îmbunătăți chiar, în cazul în care echipa va produce rezultate și va atrage prin evoluții și locul din clasament și suporterii la stadion. Aurel Damian (54 ani) a mai cochetat cu funcția de președinte de club anterior la FCM Bacău și Farul Constanța, dar are și licență FIFA ca agent de jucători, asta după ce în tinerețe a jucat tenis de câmp și se poate lăuda cu medalia de bronz la Universiada de la Sheffiled (Anglia), în 1991, în proba de dublu.

”Îi mulțumesc domnului Măzărianu pentru că mi-a făcut onoarea de a mă coopta în coducerea unui club de tradiție și de renume cum este Ceahlăul Piatra Neamț. Pe lângă onoare simt că am în față și o mare responsabilitate pentru că un club cu asemenea istorie, cu asemenea infrastructură, trebuie să aibă și ambiții mărețe. Din punctul meu de vedere alt obiectiv decât promovarea nu se poate. Împreună cu Daniel Mahu, cu domnul Măzărianu și cu echipa tehnică ce este condusă de Florentin Petre, cu lotul de jucători, trebuie să atacăm promovarea în Liga 2, iar în Cupa României-Betano, să ajungem în faza în care vom aduce la Piatra Neamț un adversar de Liga 1. Obiectivele grele sunt întotdeauna frumoase”, a declarat Aurel Damian. Asta în timp ce Daniel Mahu Moisii a precizat: ”Consider că sunt pregătit pentru noua provocare și sunt sigur că nu voi dezamăgi. Împreună cu domnul Damian, care vine cu un plus de experiență, vom face tot posibilul să ducem echipa unde merită. Am încredere totală în conducerea tehnică, în cea medicală și cea auxiliară și sunt sigur că în acest an vom reuși și ne vom îndeplini obiectivul.”

Florentin Petre este de asemenea încrezător că CSM Ceahlăul va continua seria de meciuri fără înfrângere în 2022 și a afirmat că lotul este complet în proporție de 95%. După părerea sa ar mai fi de făcut una sau două achiziții, dar că se gândește numai la jucători valoroși care să ajute echipa să poată respecta regula ”under”.

Articol de Liviu Mihalcea (NEAMȚ)