Foto: Alex Codrea

Eşalonul al treilea s-a reluat weekendul trecut cu prima etapă a returului, în care doar trei dintre cei cinci lideri au bifat punctaj maxim. Aerostar, Unirea 04 Slobozia şi Progresul Spartac au fost echipele care s-au impus la scor în meciurile din prima etapă, în timp ce U Craiova 1948 SA şi Comuna Recea au trebuit să se mulţumească doar cu câte un punct.

Minaur pune presiune pe lider: Bud a debutat cu un “poker”, Batin cu o dublă

Situaţia în ultima serie s-a complicat după rezultatele din prima rundă a returului. Liderul Comuna Recea a pierdut două puncte din avansul faţă de Minaur Baia Mare, după ce a remizat la Cugir (foto). Conduşi cu 1-0 încă din minutul 2, maramureşenii au egalat după o oră de joc.

Minaur a început returul în forţă, 6-0 cu Sticla Arieşul Turda, la capătul unui meci în care a ratat şi un penalty. Veteranii Bud şi Batin, veniţi în această iarnă la echipă, au făcut spectacol, marcând împreună toate cele şase goluri. În fiecare repriză, Bud a marcat de câte două ori, între reuşitele sale intercalându-se Batin cu câte un gol.

În următoarea etapă va avea loc derby-ul dintre cele două reprezentante ale Maramureşului, cu liderul Comuna Recea în postura de gazdă şi cu un avans de două puncte.

U Craiova 1948 SA, ţinută în şah de Lipova

Primele două clasate în seria a patra s-au întâlnit în meci direct pe terenul liderului. Deşi au un avans de 13 puncte în clasament, cei de la U Craiova 1948 SA nu au avut un meci uşor cu oaspeţii de la Lipova.

Oaspeţii au condus de două ori, prin Filimon şi fostul jucător al gazdelor Codoban, dar de fiecare dată au fost egalaţi, Stoenac şi Tănase salvând liderul de la eşec. Crişul Chişineu Criş nu a profitat de egalul Şoimilor, remizând cu Progresul Pecica, astfel că a rămas în continuarea pe locul trei.

Progresul Spartac şi CSM Slatina, tot umăr la umăr

În seria a treia, primele două clasate şi-au continuat duelul la distanţă cu câte o victorie. Bucureştenii au învins cu 4-0 pe SR Municipal Braşov, în timp ce oltenii au învins cu 1-0 pe terenul ultimei clasate, Sporting Roşiori. Cele două echipe au rămas la egalitate de puncte, urmate la şapte lungimi distanţă de Flacăra Moreni.

CLASAMENTELE GENERALE ALE CELOR CINCI SERII

În seria a doua, derby-ul ultimelor două clasate pe podium a fost adjudecat de revelaţia Mostiştea Ulmu. Călărăşenii au câştigat în deplasare, la Afumaţi, cu 2-1 şi au făcut schimb de locuri cu gruparea ilfoveană. Mostiştea se află acum la trei puncte în spatele liderului, Unirea 04 Slobozia, dar are doar un punct avans în faţa celor de la Afumaţi şi Tunari.

În prima serie, surpriza etapei s-a produs la Lieşti, acolo unde gazdele au învins pe Foresta, ocupanta locului secund, cu 3-1. Cum Aerostar s-a impus cu acelaşi scor în faţa satelitului celor de la AFC Botoşani, gruparea băcăuană are acum un avans de şapte puncte în faţa Forestei.

Cu cele două goluri marcate vinerea trecută, Cătălin Vraciu a devenit noul golgheter al eşalonului al treilea, cu 17 reuşite. El l-a depăşit cu un gol pe George Paraschiv, cel care a evoluat în tur la Luceafărul Oradea, dar în pauza competiţională a făcut pasul spre Liga 2, la Viitorul Pandurii.

REZULTATELE ŞI MARCATORII EDIŢIEI 2019-2020