A patra etapă din returul eşalonului al treilea a debutat vineri cu zece partide, capul de afiş al zilei fiind derby-ul seriei a IV-a, dintre ocupanta locului patru, Cetate Deva şi liderul Naţional Sebiş. Miza partidei şi-a spus cuvântul, astfel că prima repriză a dus lipsă de ocazii la ambele porţi, iar tabela a rămas neschimbată după primele 45 de minute.

Pauza a fost marcată de un eveniment nedorit, mijlocaşul oaspeţilor Mihuţa leşinând în vestiar, motiv pentru care a fost schimbat cu una dintre achiziţiile iernii, fostul jucător al Pandurilor, Pirtea. Deşi s-a pus problema transportării lui Mihuţa la spital, în cele din urmă acesta şi-a revenit după îngrijirile acordate la stadion.

Al treilea eşec al Sebişului în 2017 i-a adus pierderea "şefiei"

Repriza secundă a început cu un forcing al gazdelor, care a durat aproape 20 de minute, interval în care au ratat o mare ocazie prin Nogo, balonul fiind respins de pe linia porţii şi apoi au deschis scorul. Un balon centrat din lateral l-a lovit în mână pe căpitanul oaspeţilor, Siminic şi s-a dictat penalty, celălalt căpitan de pe teren, Tecsi (63), înscriind de la punctul cu var (foto, jos).

Până la finalul partidei, arădenii nu au mai reuşit să înscrie, portarul Bodea închizând poarta în faţa sebişenilor. Eşecul Naţionalului a fost al treilea din acest an şi a avut ca rezultat pierderea locului întâi în seriei după ce Industria Galda s-a impus cu 2-0 în duelul cu Becicherecu Mic. Mai mult, gruparea pregătită de Călin Cojocaru, aflată acum pe locul secund, a fost egalată în clasament de gazdele de ieri, care au golaveraj mai slab. Arădenii pot coborî până pe trei după meciurile de azi, dacă CSM Şcolar Reşiţa va câştiga meciul cu CSM Lugoj. Reşiţenii pot urca pe locul 1 la golaveraj, dacă înving la mai mult de un gol diferenţă.

Metalurgistul Cugir, lider la golaveraj, în seria a cincea

O schimbare de lider s-a consemnat şi în ultima serie a Ligii 3, acolo unde singura echipă de pe podium care a jucat ieri, Metalurgistul Cugir, a trecut pe locul 1. Cugirenii s-au impus acasă, scor 3-1 cu CS Oşorhei şi au acelaşi număr de puncte ca Hermannstadt, dar golaveraj +26, faţă de +17 al sibienilor.

Însă fostul lider, la fel ca şi cealaltă echipă de pe podium, Comuna Recea, aflată la un punct în spatele celor două, va juca azi, de la ora 15:00, în deplasare. Sibienii se deplasează la Dorolţ, iar maramureşenii la Ulmeni, acolo unde vor da piept cu echipele locale, ambele nou-promovate în Liga 3.

Iată rezultatele meciurilor de ieri:

SERIA I
CSM Paşcani – CSM Roman 4-3 (2-1)
Adrian Viorică (2 – pen., 30), David Bălaşa (60), Cosmin Corniciuc (79) / Andrei Florean (34 – pen.), Sorin Dutciuc (85), Alexandru Hărăguţă (90+4)

SERIA A II-A
Înainte Modelu – Viitorul Domneşti 0-1 (0-1)
Leonard Dobre (16)

Arsenal Malu – Metaloglobus Bucureşti 0-3
Gazdele s-au retras din campionat după finalul turului şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

SERIA A III-A
CS Mioveni II – Atletic Bradu 0-1 (0-0)
Alexandru Traşcă (66)

ACS Şirineasa – Urban Titu 1-1 (0-1)
Raul Horumbă (61) / Andrei Truţă (20)

SERIA A IV-A
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Industria Galda 0-2 (0-0)
Ioan Boancă (60), Andrei Cernea (90+2 – pen.)

Unirea 1924 Alba Iulia – ACS Poli Timişoara II 5-2 (3-1)
Andrei David (11), Filip Morar (18), Alexandru Giurgiu (34), Sebastian Culda (49), Ciprian Selagea (90+1) / Emanuel Vasi (6), Cristian Pădurariu (74)

CNS Cetate Deva – Naţional Sebiş 1-0 (0-0)
Iulian Tecsi (63 – pen.)

SERIA A V-A
Metalurgistul Cugir – CS Oşorhei 3-1 (0-0)
Ovidiu Stoianof (49, 67), Tudor Şaucă (86) / Mădălin Bercea (48)

FC Bistriţa – FC Zalău 1-3 (0-0)
Daniel Şoimuşan (57) / Marius Hosu (60, 64), Florin Istrate (89)

Gaz Metan Mediaş II – ASA Târgu Mureş II 5-2 (4-2)
Valentin Coşereanu (20), Răzvan Trif (21, 26), Darius Olaru (33, 65) / Răzvan Stoica (42), Alexandru Vlăescu (45+1)

PROGRAMUL MECIURILOR DE SÂMBĂTĂ ŞI CLASAMENTELE SERIILOR:
SERIA I | SERIA A II-A | SERIA A III-A | SERIA A IV-A | SERIA A V-A