După mai bine de o lună de aşteptare, atacantul Robert Ambrosie (24 de ani) a primit cartea verde din Statele Unite şi a devenit jucător cu acte în regulă al echipei ieşene Ştiinţa Miroslava. Ambrosie ajunsese la un acord cu gruparea ieşeană din seria I a Liga 3, dar contractul său, valabil un an şi jumătate, a fost înregistrat la Federaţia Română de Fotbal abia joi, după ce a primit documentele de la forul american. În aceste condiţii, Ambrosie nu a prins lotul pentru meciul din deplasare cu Olimpia Râmnicu Sărat, dar speră să debuteze oficial la Miroslava în etapa următoare.

"Situaţia mea a fost ceva mai complicată, în sensul că Federaţia din Statele Unite a întârziat cu cartea verde, dar în cele din urmă s-a rezolvat şi am putut fi legitimat. Mă bucur că am primit documentele, pentru că abia aștetam să joc. Nu am mai prins lotul pentru meciul din această etapă cu Râmnicu Sărat, dar sper să debutez în etapa viitoare. Fizic sunt bine, sunt nerăbdător să joc şi să experimentez fotbalul românesc din teren. Am făcut un cantonament de iarnă foarte bun, m-am pregătit bine, antrenamentele sunt de un nivel foarte bun și suntem încrezători că vom face un retur bun", a declarat Robert Ambrosie.

Vrea să promoveze cu Ştiinţa Miroslava în Liga 2

Acesta speră ca la vară să promoveze cu Ştiinţa Miroslava în Liga 2.

"Păcat că am pierdut două puncte pe teren propriu în prima etapă, cu Hărmanul. Suntem la cinci puncte în spatele liderului, dar eu cred că le putem recupera în acest retur. În ultima etapă avem meciul direct, dar ne dorim ca până atunci să reducem din diferenţa de puncte. Îmi doresc foarte mult să promovăm. Avem condiții bune aici, o echipă bună, tânără, de perspectivă. În ce mă priveşte, vreau să dau tot ce am mai bun pentru Știința, să joc cât mai bine și vom vedea la vară ce va fi. Sper să joc meci de meci, să o fac bine şi să-mi ajut echipa", a completat Ambrosie. Acesta a marcat două goluri pentru Miroslava în meciurile amicale, evoluând atât atacant central, cât şi extremă dreaptă.

Fost golgeter al primei ligi universitare americane

În vârstă de 24 de ani, Robert Ambrosie, fiul fostului fotbalist al Politehnicii Iaşi, Adrian Ambrosie, a jucat în ultimii patru ani în prima ligă universitară din Statele Unite. În ultimul sezon a fost golgeterul echipei sale SAGU, marcând 19 goluri în tot atâtea partide. Robert a încheiat studiile peste Ocean şi a decis să-şi continue cariera fotbalistică în România.

Ambrosie a început fotbalul la clubul Noua Generaţie Iaşi, sub îndrumarea profesorului Sorin Ştefan, iar junioratul l-a făcut la Politehnica Iaşi, unde l-a avut antrenor pe Bebe Manole. În anul 2010, Robert a fost promovat la echipa mare a Politehnicii, mai întâi de către Adrian Falub, apoi de către Marius Baciu. În acea perioadă a jucat la echipa a doua, avându-i ca antrenori pe tatăl său Adrian Ambrosie şi pe regretatul Mihai Dănilă.

În anul 2012, imediat după terminarea liceului, Robert a primit o bursă şi a plecat în Statele Unite, unde a continuat şi activitatea fotbalistică. În cei patru ani petrecuţi în prima ligă universitară americană, ieşeanul a evoluat mai întâi fundaş, apoi mijlocaş de bandă, după care s-a reprofilat pe postul de atacant. Şi a făcut o alegere inspirată, pentru că în sezonul 2015-2016 a reuşit să doboare recordul all time al şcolii într-o stagiune, marcând 19 goluri în tot atâtea partide. În paralel cu fotbalul, Robert Ambrosie a urmat şi studii de management sportiv, astfel că după ce va agăţa ghetele în cui va putea urma o cariera de manager în fotbal.