Atacantul de sub Drăgana are o medie impresionantă, cu mai mult de un gol înscris pe meci jucat

Tudor Șaucă (31 de ani) și Marius Lupu (21 de ani), sunt “gemenii golului” pentru CSO Cugir, cei doi devenind golgheterii seriei a 9-a din Liga 3 în acest sezon, fiecare cu câte 7 reușite. Echipierii grupării de sub Drăgana au strâns, împreună, 14 goluri, adică mai bine de jumătate din totalul celor marcate de “roș-albaștrii” în această toamnă (27, cea mai bună ofensivă a seriei).

Sosit iniţial sub formă de împrumut în pauza de iarnă a sezonului trecut, vârful trupei conduse de Lucian Itu a și punctat la debut, în meciul din martie cu Fotbal Comuna Recea, 1-1, de pe “Arena CSO”, singurul disputat din returul trecut în campionatul înghețat din cauza pandemiei de coronavirus. Cugirenii au dat lovitura în toamna lui 2020, când au decis să îl transfere definitiv pe Lupu, acesta devenind golgheterul seriei, alături de coechipierul său, Şaucă.

Un gol la 75 de minute!

Lupu a avut o eficacitate de invidiat chiar și de către atacanții din marile campionate europene. Acesta a fost pe teren în 6 întâlniri (a absentat în jocurile cu Avântul Reghin și Industria Galda de Jos – din motive de coronavirus – și în confruntările cu CS Hunedoara și Unirea Dej, din pricini de natură medicală). Într-un singur duel nu a înscris (1-0 cu Unirea Ungheni), în rest a strâns 7 goluri în șase confruntări, respectiv 521 de minute, rezultând o medie de un gol la 75 de minute (1,16/ meci)

Marius Lupu a marcat câte o dublă în jocurile cu Unirea Alba Iulia (4-1) și CS Ocna Mureș (5-1) și un gol în confruntările cu Sticla Arieșul Turda (2-1), Unirea Alba Iulia (1-0) și Sănătatea Cluj (3-3), ajungând la cota “7” goluri (4 externe) și unul din penalty.

În schimb, Șaucă, cel care poartă și banderola de căpitan, a înscris 7 goluri în 8 meciuri disputate (707 minute adunate), lipsind din motive medicale la întâlnirile cu Unirea Alba Iulia și Sănătatea Cluj, o medie de un gol la aproximativ 100 de minute.

Născut în Alba, nu a jucat până acum în judeţ

Promițătorul fotbalist este originar din Alba, din comuna Vadu Moților, însă nu a avut nicio legătură cu fotbalul județean. A plecat la 12 ani la școală la LPS Deva, legându-și destinul timp de 7 ani, de fotbalul de sub Cetate, de la juniori până la echipa mare.

În aprilie 2018, a marcat chiar contra Cugirului, în deplasare, în uriașa surpriză numită Metalurgistul Cugir – LPS Cetate Deva, scor 2-3, când amfitrionii se băteau la promovare, dar în acel joc și-au pierdut imbatibiliatea din retur!

“Se poate spune că în această toamnă am traversat cel mai bun sezon din carieră, cu toate că și în urmă cu doi ani am avut o primăvară reușită”, a spus Marius, care-l are idol pe portughezul Cristiano Ronaldo.

“Cugirul m-a ajutat foarte mult, mi-am recăpătat încrederea. Mă simt minunat, parcă joc de când lumea aici și nici măcar cu am venit de un an. Contează foarte mult grupul, în care m-am acomodat imediat”, a mai adăugat fotbalistul ce a împlinit 21 de ani în septembrie.

Marius Lupu are numai cuvinte de laudă la adresa antrenorului Lucian Itu, atacantul veteran în vârstă de 42 de ani. “Este un antrenor de nota 10, am foarte multe de învățat în teren, de la dânsul. Îmi știu calitățile, dar trebuie să muncesc mai mult în continuare, să cresc în timp”, a spus Marius. Fotbalistul este convins că venirea la Cugir reprezintă o rampă de lansare spre eșaloanele superioare.

“De mic îmi doresc să ajung cât mai sus în fotbal, iar pe termen scurt dezideratul meu este să promovăm cu Cugirul în Liga a 2-a. Nu este un obiectiv imediat, scopul nostru este acela de a câștiga fiecare meci care urmează”, a conchis fotbalistul aflat sub contract până vara viitoare cu CSO Cugir.

Articol de Dan Henegar (Alba)