Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Patru dintre serii îşi ştiu deja prima clasată la final de 2020, în timp ce în alte două serii e greu de crezut că actualii lideri mai pot fi detronaţi. În celelalte patru serii, lupta e încă deschisă, mai ales din cauza reprogramărilor.

Încă dinainte de primul fluierul de start al etapei cu numărul 10, prima din returul sezonului regular, CS Afumaţi şi Viitorul Şelimbăr erau campioane de iarnă datorită avantajului consistent din clasament. În schimb, Corona Braşov mai avea de aşteptat rezultatul meciului dintre Astra 2 şi Blejoi, în care oaspeţii ar fi avut nevoie de o victorie la cel opt goluri diferenţă pentru a spera la locul 1, în timp ce bucureştenii de la CSA Steaua şi-au avut soarta în propriile mâini, având nevoie de cel puţin acelaşi rezultat ca şi FCSB 2 pentru a-şi păstra fotoliul de lider. Iar planurile ocupantelor locului 1 în seriile 4 şi 5 s-au îndeplinit: Blejoi a învins doar cu 2-0 la Ploieşti, în timp ce atât CSA Steaua, cât şi FCSB 2 au învins.

Alte două echipe sunt aproape sigure de locul 1 la final de 2020, probabilitatea de a pierde locul fiind infimă. Dacia Unirea (foto) a învins cu 4-0 pe Avântul Valea Mărului şi are cu trei puncte mai mult decât următoarea clasată, Suporter Club Oţelul, care va avea nevoie de o victorie la minim 7 goluri diferenţă în duelul cu actuala ocupantă a locului 4, CSM Râmnicu Sărat. Cum buzoienii au primit şapte goluri în tot turul, o astfel de diferenţă de scor în favoarea gălăţenilor pare imposibilă.

În seria a noua, Unirea Dej are cinci puncte avans în faţa celor de CSO Cugir, dar şi un meci în plus disputat. Dacă cugirenii obţin cel mult un punct în meciul de sâmbătă cu AFC Unirea 1924, dejenii sunt campioni de iarnă indiferent de ce vor face tot sâmbătă cu Sănătatea Cluj. În schimb, o victorie a cugirenilor le va mai putea da acestora speranţe doar dacă Dejul remizează cu Sănătatea.

ACS Poli Timişoara a marcat de şapte ori şi e noul lider al seriei 8

Scorul zilei de vineri a fost consemnat la Timişoara, acolo unde ACS Poli a demonstrat încă o dată că trece printr-o perioadă incredibilă, bifând a şaptea victorie consecutivă, în urma a şapte goluri înscrise în poarta Periamului. Golgheterul Matiş a marcat de trei ori şi a ajuns la cota 8 în acest sezon, iar echipa sa a trecut pentru moment pe locul 1 în clasament şi poate ierna acolo doar dacă Şoimii Lipova şi Crişul Chişineu Criş (ambele aflate la un punct distanţă de timişoreni) pierd meciurile de sâmbătă.

În seria 1, deşi avem trei echipe cu câte 19 puncte, situaţia nu e chiar atât de complicată pe cât pare. Miroslava are un meci mai puţin jucat faţă de Foresta şi Bucovina, o reprogramare cu ultima clasată, CSM Paşcani, ceea ce i-ar aduce în teorie trei puncte în plus, dacă se va respecta calculul hârtiei. Însă prima etapă a returului poate simplifica lucrurile în condiţiile în care primele două clasate se întâlnesc în meci direct pe terenul liderului. Bucovina încă mai speră că jocul rezultatelor îi va fi favorabil, un egal între celelalte două echipe de pe podium şi un pas greşit al liderului în reprogramarea cu Paşcani fiind scenariul de vis pentru rădăuţeni.

În seria a şasea, Flacăra Moreni a dat cu piciorul şansei de a urca pe primul loc în serie, suferind un eşec neaşteptat cu vecina de judeţ, FC Pucioasa, scor 1-3. În aceste condiţii, lupta pentru titlul de campioană de iarnă se va da între ACSO Filiaşi şi Vediţa, doljenii având un punct în plus, dar şi un meci mai puţin disputat. O victorie a Filiaşului în derby-ul de sâmbătă cu Alexandria ar lămuri problema locului 1, altfel totul se va decide în meciul actualului lider cu Petrolul Potcoava, programat miercuri.

În fine, în seria a zecea, SCM Zalău are un punct în plus în faţa Minaurului şi este obligată să obţină cel puţin acelaşi rezultat ca şi gruparea băimăreană. Minaur va juca sâmbătă cu Progresul Şomcuta, în timp ce meciul zălăuanilor cu CAO a fost reprogramat pentru duminica viitoare din cauza problemelor de COVID-19 ale orădenilor.

Iată rezultatele şi marcatorii de vineri:

SERIA 2
ACS Dacia Unirea Brăila – CS Avântul Valea Mărului 4-0 (0-0)
Gabby Batchabi (47), Marius Cocîrlă (56), Patrick Petre (85), Valentin Robu (88)

SERIA 3
Fotbal Club Viitorul Constanţa SA 2 – ACS Înainte Modelu 1-0 (0-0)
Robert Mustacă (84)

SERIA 4
SC Fotbal Club FCSB SA 2 – SC Dinamo 1948 SA 2 2-1 (0-0)
Alexandru Buziuc (66 – pen.), Ciprian Timiş (89) / Andreas Mihaiu (86 – pen.)

CS Baloteşti – CSA Steaua Bucureşti 1-5 (0-3)
Alexandru Iordan (55 – pen.) / Remus Chipirliu (11), Rareş Enceanu (26, 38, 84), George Călinţaru (87)

SERIA 5
AFC Astra 2 – CS Blejoi 0-2 (0-1)
Claudiu Stoica (4), Ştefan Ghinea (90+5)

ACS Kids Tâmpa Braşov – ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 0-1 (0-1)
Lóránd Fülöp (24)

SERIA 6
CSM Flacăra Moreni – AS FC Pucioasa 1-3 (1-1)
Andrei Iliescu (19) / Laurenţiu Blas (25), Narcis Marina (74 – pen., 89 – pen.)

SERIA 7
ACS Viitorul Şelimbăr – CSM Deva 1-1 (1-0)
Alexandru Neacşa (25 – pen.) / Lehel Peter (90+3)

SERIA 8
ACS Poli Timişoara – CS Avântul Periam 7-0 (4-0)
Claudiu Matiş (13, 37, 59 – pen.), Dănuț Bilia (26), Mihai Hecsko (45+1, 86), Marius Călin (67)

ACS Fortuna Becicherecu Mic – CSC Dumbrăviţa 1-3 (0-1)
Robert Ehling (60) / Andrei Făgărăşanu (22, 81), Alex Piţuc (90)

SERIA 9
ACS Sticla Arieşul Turda – CS Ocna Mureş 4-1 (2-0)
Florin Dan (15, 41, 56), Valentin Lemnaru (83) / Tudor Cristea (89)

 

Rezultatele şi marcatorii etapelor disputate în noul sezon: ETAPA 1 | ETAPA 2 | ETAPA 3 | ETAPA 4 | ETAPA 5 | ETAPA 6 | ETAPA 7 | ETAPA 8 | ETAPA 9

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ