Cluburile din Liga 3 mai au la dispoziţie o singură zi, cea de 20 februarie, pentru a îşi înregistra transferurile din cadrul perioadei de iarnă stabilite de către Federaţia Română de Fotbal, în conformitate cu regulamentele în vigoare. Până vineri seara, Departamentul Competiţii a luat în evidenţă un total de 209 transferuri, cluburile din seria I şi seria a III-a bifând jumătate din acestea.

Atletic Bradu, cele mai multe achiziţii din ianuarie

Până în ultima zi a lunii ianuarie, la Departamentul Competiţii nu au fost consemnate foarte multe transferuri, fiind de aşteptat ca majoritatea echipelor să se prezinte pentru legitimări în zilele care urmează. Capul de afiş al lunii a fost ţinut de cele două grupări argeşene, colege în seria a treia, care au bifat cele mai importante achiziţii.

Liderul SCM Piteşti şi-a întărit ofensiva prin aducerea lui Adrian Stoica (foto principal) de la CSM Râmnicu Vâlcea, în timp ce la mijloc a apărut Cosmin Căpăţînă de la FCM Alexandria, cea de-a treia mutare a echipei pregătite de Nicolae Dică fiind revenirea juniorului Tudosie (LPS Viitorul Piteşti).

Mult mai activă a fost gruparea din Bradu, care şi-a completat aproape toate compartimentele, prin aducerea portarilor juniori Soare (LPS Slatina) şi Sporea (Cozia Călimăneşti), a mijlocaşului Cîrstoiu (foto, jos, #3) şi a atacanţilor Marius Ion (foto jos, #25)(ambii Naţional Sebiş), Ceapă (CSM Rm. Vâlcea) şi Codin (Viitorul Dăeşti). În plus, împrumuturile lui Golban, Traşcă şi Andrei Marin s-au transformat în transferuri definitive.

În seria a doua, Înainte Modelu i-a legitimat pe Florin Stoica (CSM Olteniţa), Popică (Tunari) şi George Dobre (FC Voluntari II), iar colega de judeţ, CSM Olteniţa, a prelungit împrumutul lui Vasilescu (Dinamo II). În aceeaşi serie au fost consemnate şi trei nume noi în dreptul Petrolistului Boldeşti, care şi-a întărit lotul din Liga 4, cu Paraschivoiu, Zecheru şi Vanghele.

Liderul seriei I, AFK Csikszereda a rămas fără doi dintre jucătorii pe care îi avea împrumutaţi de la Puskás Akadémia, portarul Boros şi fundaşul Ayrton, în timp ce Aerostar Bacău l-a legitimat pe Dragoş Dima, ultima dată sub contract cu SC Bacău.

Pandurii şi-a luat doi titulari de la campioane de toamnă ale Ligii 3

Prima etapă din 2017 a Ligii I a debutat vineri, cu meciul dintre Pandurii şi CSM Poli Iaşi, scor 1-1. Pe foaia de joc, gazdele au avut trei jucători care au evoluat în turul campionatului în al treilea eşalon. Dacă portarul Daniel Popescu, sosit de la Metalurgistul Cugir, a fost doar rezervă în meciul de ieri, în schimb Ciprian Negoiţă (foto jos, SCM Piteşti) şi Ionuţ Tătaru (AFC Hermannstadt) s-au aflat în formula de start.

Ambii titulari au evoluat în tur la echipe din Liga 3, care vor începe a doua parte a competiţiei din postura de lideri ale seriilor în care au evoluat, SCM Piteşti în seria a treia şi AFC Hermannstadt în seria a cincea.

În ceea ce priveşte plecările peste hotare din acest eşalon, cea mai importantă mutare a fost transferul portarului Paul Iakob de la Avântul Reghin la Padova Calcio, formaţie ce evoluează în Lega Pro, al treilea eşalon al fotbalului italian. Un alt portar, Corneliu Apostol de la Cetate Deva a ales să îşi continue cariera la FC Champagne Sports, grupare din al şaptelea eşalon elveţian care a legitimat în această iarnă un total de cinci români, alături de Apostol sosind Bogman, Jarda (ambii liberi de contract), Ciucurescu şi Apachiţei (ambii din Liga a IV-a Hunedoara).

A fost amânată cu un an obligativitatea folosirii a trei juniori U19 la baraj

În conformitate cu regulamentul aprobat pentru sezonul în curs, promovarea în Liga 3 se va face în urma unui baraj în dublă manşă, la care vor participa cele 41 de campioane judeţene plus campioana Bucureştiului. Barajul de promovare va avea loc în zilele de 17 iunie 2017, ora 18:00 (manşa tur) și 24 iunie 2017, ora 17:30 (manşa retur).

Având în vedere solicitarea formulată de un număr de 25 de asociații județene cu privire la necesitatea modificării prevederilor art. 45 alin. 12.1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice ca urmare a faptului că majoritatea asociațiilor județene de fotbal nu au armonizat dispozițiile privind condițiile de participare în Liga a 4-a cu cele prevăzute în dispozițiile regulamentare anterior menționate, Comitetul de Urgenţă din 2 februarie 2017 a aprobat modificarea art. 45 alin. 12.1 din ROAF astfel:

"Echipele de Liga a 4-a care vor să participe la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, ediția 2018-2019, au obligativitatea întrunirii condițiilor prevăzute pentru cluburile participante în Liga a 3-a."

Au mai rămas cluburi care nu s-au prezentat la vizele anuale

Luni, 20 februarie, la Departamentul Competiții sunt aşteptate cluburile care nu au efectuat operațiunile privind acordarea vizelor anuale pentru jucătorii seniori și juniori participanți în competițiile organizate. Acestea vor trebui să se prezinte cu următoarele documente:

– a) Carnetele de legitimare ale jucătorilor amatori;
– b) Licențele de jucători profesioniști;
– c) Tabelele nominale cu jucătorii – disponibil în format electronic;
– d) Contractele încheiate cu jucătorii profesioniști (dacă nu se află în evidența FRF);
– e) Cerere de acordare a licenței pentru jucătorii amatori cărora li se schimbă statutul;
– f) Chitanța de plată a taxei de viză anuală.

Conform deciziei Comitetului de Urgență din 26 ianuarie 2017, cuantumul taxei pentru obținerea vizei anuale pentru cluburile din Liga 3 a fost redus de la 70 de lei la 55 de lei.

IATĂ LISTA TRANSFERURILOR ÎNREGISTRATE ÎN LIGA 3, PÂNĂ PE 17 FEBRUARIE