Foto: uta-arad.ro

Echipa fanion a Aradului e printre primele formații din fotbalul românesc ce au pus punct vacanței de iarnă la nicio săptămână de la intrarea în noul an. Chiar de ziua de nume a lui Ionuț Popa, roș-albii” au transpirat pentru prima oară în 2019 pe terenul sintetic acoperit cu zăpadă, de la „Motorul”.

După o scurtă ședință în vestiar, în jurul orei 16, fotbaliștii au răspuns comenzilor „secundului” Cristi Păcurar, Popa observându-i de pe margine în special pe noii sosiți, implicați într-o primă „miuță”. Între cei 20 de jucători prezenți la reunire, s-au aflat și cinci fețe noi. Este vorba despre mijlocașul paraguayan, Jorje Alvarenga, portarul de culoare Godfrey Jean Yoro și mijlocașul Jack Philip Strickland, ambii cu cetățenie irlandeză, plus doi fotbaliști români. Fundașul central/dreapta, Ciprian Dombrovoschi (25 de ani), ultima dată la SSC Farul, dar cu trecut în ligile inferioare din Italia, chiar a ajuns ceva mai târziu la antrenament și a mai prins doar o parte a „miuței”, în timp ce fundașul central de 18 ani, Sebastian Pușcașu (ex-Filiași), a încercat să se remarce rapid printre ceilalți tineri utiști din propria pepinieră.

Staff-ul tehnic utist a apelat încă din startul perioadei de pregătire la juniorii Vulturar (14 ani), Miculescu, Isac și Merian (toţi 17 ani), Deta (18 ani, în tur la Lunca Teuz Cermei), restul componenților lotului care au răspuns prezent la prima ședință de pregătire a anului fiind: Bodea – Copaci, Costin, Stahl, Rus, A. Iuga, R. Iuga, Matei, Suslak și D. Popa. La teren a fost prezent și Alex Manea, care a și început alergările ușoare, pe bandă, la nicio lună de la operația de refacere a ligamentelor încrucișate de la piciorul drept.

 

„Am demarat pregătirile într-o formulă aproximativă, fără noutăți certe la nivel de lot. Avem trei jucători străini în probe, în special pe jucătorii din Irlanda vreau să-i văd dacă pot face față nivelului. Asta este pentru început, dar în această săptămână vor mai veni jucători, așteptăm ca ei să-și rezolve problemele”, a comentat Ionuţ Popa.

Popa a precizat că această săptămână va fi dedicată reacomodării cu efortul, iar de săptămâna viitoare ritmul va fi crescut. „Toate antrenamentele se vor desfășura doar după-masa pentru a le da posibilitatea celor de la Primărie să degajeze zăpada. Sper să o facă, să ne înțeleagă și să aibă mijloacele necesare pentru rezolvarea acestor probleme pentru terenul sintetic de la Motorul, noi aici ne-am propus să facem antrenamentele. De săptămâna viitoare vom începe pregătirea centralizată de două săptămâni, concomitent cu meciuri de verificare”, a concluzionat „principalul” arădenilor.

Articol scris de Călin MNERIE