Roş-galbenii au anunţat joi întreruperea înţelegerilor cu nu mai puţin de cinci nume. Astfel, Ripensia nu va mai miza pe japonezul Takenori Kawagoe, fundaşul Marius Toma, dar nici pe portarul Iulius Rădulescu, unul dintre cei mai vechi componenţi.

Ceilalţi doi plecaţi sunt juniori care nu s-au integrat la divizionara secundă timişoreană, Mihăiţă Lemnaru (18 ani) şi Alin Bărîcă (19 ani). Dacă Lemnaru nu a bifat niciun joc la prima echipă, fiind folosit mai mult la fostul satelit (la care s-a renunţat în timpul turului), Bărîcă a adunat două apariţii în acest sezon la nivelul eşalonului secund.

Ripensia a renunţat şi la fundaşul Marius Toma (28 ani), care a bifat 11 partide, dar al cărui randament a dezamăgit în ultimul timp, roş-galbenii încasând multe goluri pe zona centrală. Despărţirea de japonezul Takenori Kawagoe (23 ani) a fost de asemenea previzibilă, niponul fiind la rândul său nemulţumit cu cele doar 19 minute bifate.

În schimb, dintre portari s-a renunţat la al doilea cel mai vechi component al lotului, după Adrian Popa. Iulius Rădulescu (25 de ani) o părăseşte pe Ripensia după cinci ani şi jumătate, el fiind prezent la echipă încă de când aceasta evolua în Liga a V-a.

În privinţa programului de iarnă, Ripensia are stabilită reunirea în Ciarda Roşie, luni, 14 ianuarie, de la ora 15.30. Deocamdată sunt cunoscute testele pe care echipa timişoreană le va disputa după revenirea din cantonamentul din Antalya (28 ianuarie – 8 februarie). Astfel, pe 13 februarie, „Ripi” va juca cu UTA, iar pe 16 februarie, cu CSM Şcolar Reşiţa.

Articol scris de Cornel BIHOLARI