Foto: Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

Penultimul meci disputat în acest sezon pe teren propriu al echipei pregătite de Eugen Trică le-a adus punctul necesar pentru a obţine promovarea în Liga 1. Meciul cu AFK Csikszereda s-a terminat fără gol, dar oltenii nu mai pot pierde promovarea fiind avantajaţi în raport cu actuala ocupantă a locului 3, CS Mioveni. Aflaţi la şase puncte de argeşeni, oltenii au avantajul numărului mai mare de puncte cu care au intrat în play-off.

Fluierul de final al partidei a dat startul bucuriei în tabăra gazdelor, care au celebrat pe teren promovarea. După meci, principalul Eugen Trică a declarat că echipa mai are un obiectiv pentru acest sezon: “Mai avem două etape și vrem să încheiem campionatul pe primul loc. Acesta este următorul obiectiv.”

Foto: Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

În al doilea meci al zilei de joi, Fotbal Club Rapid a învins la limită pe ASU Poli Timişoara, prin golul lui Sefer. Cu această victorie, bucureştenii s-au distanţat la cinci puncte de CS Mioveni, însă pentru promovarea directă mai au de aşteptat cel puţin o rundă.

Argeşenii mai pot spera la locul secund doar dacă vor câştiga ultimele două meciuri pe care le mai au de disputat, iar Fotbal Club Rapid obţine doar un singur punct. Cele două echipe vor termina play-off-ul la egalitate, dar conform criteriilor de departajare, CS Mioveni va fi avantajată de criteriul meciurilor directe, conform prevederilor ROAF

Lincar a preluat-o pe U Cluj

Săptămâna în curs a adus şi o modificare la nivelul băncii tehnice a Universităţii Cluj. Costel Enache s-a despărţit de gruparea ardeleană pe 10 mai, pentru ca a doua zi să fie anunţată numirea lui Erik Lincar pe postul rămas liber.

Noul tehnician a fost prezentat oficial pe 13 mai, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi directorul general al clubului, Ovidiu Blag.

 

Rezultatele şi marcatorii etapei a opta din play-off:

CS Mioveni – AFC Dunărea 2005 Călăraşi  1-1 (0-0)
Mihai Işfan (83) / George Tudoran (65)

U Craiova 1948 SA – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-0 (foto)

Fotbal Club Rapid – ACS ASU Politehnica Timișoara 1-0 (0-0)
Antonio Sefer (65)

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ