Foto: Cristi Preda / gsp.ro

Stadionul Juventus din Colentina a găzduit marţi după-amiază primul meci din cadrul etapei cu numărul 29, în care s-au întâlnit Daco-Getica şi AS FC Universitatea Cluj. Oaspeţii au venit la Bucureşti cu intenţia de a face uitat primul eşec stagional suferit pe teren propriu, 1-2 cu CS Mioveni, adversara lor de ieri fiind o echipă aflată în luptă pentru salvarea de la retrogradare.

Clujenii au abordat meciul cu Daco-Getica cu multe schimbări, de la banca tehnică, acolo unde a revenit Mircea Cojocaru, dar această dată ca director tehnic, la echipa de start. Eliminarea lui Dur-Bozoancă în meciul cu CS Mioveni l-a adus între buturi pe Iulian Dinu, aflat la primul meci ca titular în acest sezon, în timp ce juniorul Gorcea (18 ani neîmpliniţi) a fost rezerva sa. În plus, cei trei suspendaţi din meciul cu CS Mioveni, Berci, Goga şi Haţiegan au apărut în formula de start încă din primul minut.

CLASAMENTUL INTERMEDIAR DUPĂ PRIMUL MECI AL ETAPEI 29

Oaspeţii au dominat autoritar prima repriză şi au ratat mai multe ocazii clare de a marca înainte de a deschide scorul prin Gavra (31), după o pasă a căpitanului Goga. Acesta din urmă a stabilit scorul primei reprize, cu trei minute înainte de pauză, iar la patru minute de la reluare a reuşit dubla cu o execuţie spectaculoasă.

Gavra este noul golgheter al eşalonului secund

Pîrvulescu şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, ajungând la cota 15, la fel ca şi Gavra, iar cei doi jucători ai oaspeţilor au trecut pe locul 1, la egalitate, în clasamentul golgheterilor. Însă Gavra (foto, în roşu) a rămas lider solitar cu 13 minute înainte de final, când a marcat al doilea gol al său în acest meci şi al 16-lea al său în actuala ediţie de campionat.

Reuşita lui Gavra a fost precedată de primul gol al gazdelor, reuşit de Raphael Stănescu şi urmată de al doilea gol al acestora, semnat de Călinţaru, pentru ca în al doilea minut de prelungire să înscrie Haţiegan, care a stabilit scorul final la 6-2 pentru U Cluj

Baloteştiul vizitează liderul cu un antrenor nou

Etapa a 29-a va continua miercuri, cu meciul dintre Academica şi CS Baloteşti, programat de la ora 12:00. Oaspeţii se vor deplasa pe terenul liderului fără antrenorul Gheorghe Mihali, de care s-a despărţit luni, în locul său fiind adus Ciprian Niţă, cel care îl va avea ca secund pe Ion Costache.

Runda va continua de la ora 15:00, cu meciul dintre ACS Poli şi Metaloglobus, pentru ca două ore mai târziu să înceapă alte cinci partide. Ziua se va încheia cu meciul de la Ploieşti, dintre FC Petrolul şi Fotbal Club Argeş, epilogul etapei fiind programat joi, de la ora 17:30, între Ripensia şi Chindia.

Iată marcatorii şi programul etapei a XXIX-a:

09.04.2019, ora 17:30
ASC Daco-Getica Bucureşti – AS FC Universitatea Cluj 2-6 (0-2) (foto)

Raphael Stănescu (74), George Călinţaru (88) / Cristian Gavra (31, 77), Dorin Goga (42, 49), Daniel Pîrvulescu (60), Iuliu Haţiegan (90+2)

10.04.2019, ora 12:00
ACS FC Academica Clinceni – CS Baloteşti

10.04.2019, ora 15:00
ACS Poli Timişoara – FC Metaloglobus Bucureşti

10.04.2019, ora 17:00
CS Sportul Snagov SA – CS Luceafărul Oradea
CS Mioveni – CS Aerostar Bacău
ASSCS Farul Constanţa – ACS ASU Politehnica Timișoara
ACS Dacia Unirea Brăila – ACS Energeticianul
AFC UTA Arad – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu

10.04.2019, ora 19:00
FC Petrolul Ploieşti – Fotbal Club Argeş

11.04.2019, ora 17:30
AFC Ripensia Timișoara – AFC Chindia Târgovişte