Foto: Teodor Biris

Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin a prins din nou viaţă joi dimineaţa. Lotul Luceafărului Oradea a avut programată reunirea, la care au participat 22 de jucători. Sub comanda staff-ului tehnic, alcătuit din Cristian Lupuţ (principal), Viorel Domocoş (secund), Ioan Pap-Deac (antrenor cu portarii), Cristian Gurău (kinetoterapeut) şi Alin Puşcău (psiholog), s-au prezentat: Bogdan Moga, Sebastian Moroz – portari; Flaviu Drăgan, Cristian Oros, Vlad Opriş, Alexandru Băican, Alexandru Core, Hery Kim, Daniel Chiorean, Gabriel Preoteasa, Vlad Prejmerean, Patrick Peter, Paul Mitrică, Vasile Pop, Constantin Roşu, Alexandru Dulca, Sergiu Pop, Daniel George Paraschiv şi Andrei Luduşan.

Nume noi, pe filiera Unirea Tăşnad

Lor li s-au adăugat trei jucători sătmăreni, foşti juniori la Olimpia sau LPS Satu Mare, care în turul de campionat au evoluat în eşalonul trei la Unirea Tăşnad. Este vorba despre Adrian Ciul (22 de ani), Pavel Laurenţiu Nemeş (20 de ani) şi Mark Parnău (20 de ani). Cel mai cunoscut este Ciul, jucător de bandă dreaptă, care are 29 de meciuri jucate în Liga 2 în tricoul echipei Olimpia Satu Mare.

Singurul absent motivat a fost Kevin Moihedja, care nu a găsit bilet de avion pentru a ajunge în timp util la reunire şi este aşteptat să revină până luni. Nu mai fac parte din lot Adrian Tînc, Ionuţ Ban, Răzvan Gunie, Daniel Lăsconi şi Cătălin Ţîră.

Faţă de ce are la dispoziţie, antrenorul Cristian Lupuţ şi-ar mai dori doi jucători cu experienţă.

“Începem o nouă etapă de pregătire. Ne dorim să fim sănătoşi şi să ne pregătim cât mai bine. Pe lângă cei trei tineri sătmăreni pe care o să-i vedem în perioada următoare, mi-aş mai dori doi jucători cu experienţă. Avem un lot tânăr, cu jucători dornici de afirmare, care sperăm să aibă evoluţiile aşteptate”, spune Lupuţ.

Cel mai experimentat jucător din lot este căpitanul Cristian Oros (34 de ani), la polul opus situându-se Core şi Peter, ambii născuţi în anul 2000.

Kim este refăcut şi aşteaptă debutul

Fost internaţional de juniori, Hery Du-Ho Kim, care în 3 februarie va împlini 20 de ani, nu a apucat încă să debuteze la Luceafărul, deşi a ajuns în vara anului trecut. Fotbalistul cu origini sud-coreene este apt de joc după accidentarea suferită pe vremea când juca la Sassuolo Primavera (Italia).

“Sunt refăcut sută la sută. Îmi doresc să fiu ferit de accidentări, să mă pregătesc cât mai bine. Aştept cu nerăbdare să joc”, spune fotbalistul.

Rând pe rând, jucătorii Luceafărului au avut de trecut proba cântarului, după care au susţinut primul antrenament, unul bazat pe alergări şi stretching, susţinut pe zăpadă, pe terenul II.

PROGRAMUL MECIURILOR AMICALE:

  • 26 ianuarie, cu Debreţin VSC (Ungaria, NB1, locul 3)
  • 6 februarie, cu CNS Cetate Deva (Liga 3, Seria 4, locul 12)
  • 9 februarie, cu AFC UTA Arad (Liga 2, locul 9)
  • 13 februarie, cu Şoimii Lipova (Liga 3, Seria 4, locul 1)
  • 16 februarie, cu ACS CAO 1910 Oradea (Liga 4, locul 2)

Articol de Teodor BIRIŞ