UPDATE 01.08.2016: Tragerea la sorţi a programului noului sezon va începe după orele 16:30. Accesul reprezentanţilor presei va fi permis la tragerea propriu-zisă.


Luni, 1 august, cu începere de la ora 16:00, în sala Nicolae Dobrin de la sediul Federaţiei Române de Fotbal, din strada Sg. Vasile Şerbănică nr. 12, va avea loc tragerea la sorţi a calendarului competiţional al noii ediţii de campionat a Ligii 2.

În conformitate cu hotărârile luate în şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din 22 iulie 2016, aprobarea componenţei nominale a Ligii 2 va avea loc luni, 1 august, urmând ca startul sezonului 2016-2017 să aibă loc pe data de 6 august.

Până pe data de 27 iulie, cluburile cu drept de participare în Liga 2, care au dorit să se înscrie în Liga 3, au avut posibilitatea de a depune o cerere în acest sens.

În noul sezon, Liga 2 se va disputa sub forma unei singure serii, în sistem fiecare cu fiecare, tur şi retur, renunţându-se la sistemul din ediţia precedentă de campionat, care a constatat într-un sezon regulat cu două serii, urmat de un play-off şi un play-out pentru fiecare serie.

Accesul reprezentanţilor presei va fi permis în sală de la ora 15:45.