În ultima ședință de Comitet Executiv al FRF, care a avut loc pe 25 ianuarie 2017, membrii CEx au votat în unanimitate diminuarea cu 20% a taxelor de transfer (noul cuantum este 720 lei), taxe de licențiere (noul cuantum este 72 lei) și taxa pentru viza anuală (noul cuantum este 85 lei) pentru toate cluburile participante în Liga 2. Propunerea a venit din partea lui Auraș Brașoveanu, reprezentant al eșalonului secund în Comitet.

De asemenea, în Comitetul de Urgență din 26 ianuarie 2017 s-a luat decizia diminuării cuantumului taxei pentru obținerea vizei anuale pentru cluburile din Campionatul Național al Ligii a 3-a de la 70 de lei la 55 de lei, la propunerea reprezentantului Marius Burcă.

Toate partidele din competițiile FRF vor fi filmate

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 25 ianuarie a aprobat în unanimitate de voturi încheierea unui contract de achiziție pentru camere video în valoare de 53.000 de euro (TVA inclus), la propunerea administrației FRF.

Fiecare membru afiliat va primi din partea Federației Române de Fotbal o cameră video pentru filmarea tuturor meciurilor indiferent de competiție, juniori, Liga 3, Liga 2, feminin și futsal. Echipele gazdă au datoria de a filma partida, urmând ca înregistrarea să ajungă și la clubul oaspete. Acest proiect al FRF va avea multiple beneficii: monitorizarea jucătorilor, monitorizarea arbitrajelor, o bază de date completă pentru toți antrenorii, evitarea speculațiilor înainte și după disputarea partidelor.