Divizionara secundă Ştiinţa Miroslava s-a întărit în această iarnă în toate compartimentele, în încercarea de a evolua şi în sezonul viitor tot în Liga 2 Casa Pariurilor. Oficialii clubului din comuna învecinată Iaşiului i-au transferat pe portarul Ştefan Târnovanu, stoperul Andu Moisi, mijlocaşii Alexandru Taciuc (toţi trei împrumutaţi de la CSM Poli Iaşi), Ciprian Milea (SSC Farul), Sandu Iovu (Sepsi) şi atacantul Cosmin Ţapu (CSM Roman), aceştia fiind prezentaţi în cadrul unei conferinţe de presă.

În vârstă de 33 de ani, mijlocaşul Ciprian Milea revine în oraşul în care a debutat în prima ligă şi speră să-şi ajute noua echipă cu experienţa acumulată în carieră.

"Pentru mine este un lucru mare să mă întorc în orașul în care am debutat în fotbalul mare, sper să vin cu un plus, atât ca joc, cât și prin experiența pe care am acumulat-o până acum. Împreună cu jucătorii și cu staff-ul sper să ne atingem obiectivele, iar de la anul poate ne propunem mai mult. Pentru moment, eu zic că principalul obiectiv este menținerea în eşalonul secund, dar dacă vom avea aceleași evoluții și rezultate ca în amicale, poate vom ocupa un loc mult mai bun în clasament", a declarat Milea.

Taciuc şi Moisi, din nou la Miroslava

Dintre cei trei jucători sosiţi de la CSM Poli sub formă de împrumut, doar portarul Târnovanu se află la Ştiinţa pentru prima dată. Dacă Moisi a mai evoluat aici când echipa se afla în eşalonul al treilea, în schimb Taciuc a fost unul dintre oameni de bază ai nou-promovatei în prima parte a sezonului. Prestaţiile sale l-au adus în atenţia CSM-ului, care l-a transferat în pauza de iarnă, dar l-a trimis înapoi sub formă de împrumut.

"Mă bucur că am revenit la Știința, sper ca prin evoluțiile mele să ajut cât mai mult și în retur să facem o figură cât mai frumoasă", a declarat Taciuc. Acesta a fost completat de Andu Moisi: "pentru mine este un fenomen cunoscut, am mai evoluat aici, sper să ajut la menținerea în liga a doua și să facem o figură frumoasă în retur".

Atacantul Cosmin Țapu, fostul golgeter al divizionarei a treia CSM Roman, abia așteaptă debutul în liga secundă. "Mă bucur că am reușit să fac pasul la liga a doua și îmi doresc să debutez cât mai repede la noua echipă". "Este un pas înainte transferul meu la Miroslava, pentru că la fostul meu club nu prea am jucat. Sper să fiu sănătos și să pun umărul la îndeplinirea obiectivelor", a fost declarația lui Sandu Iovu, mijlocaș transferat de Știința de la Sepsi.

Adrian Kerezsy: "Noile achiziţii vor aduce un plus în echipă"

Tehnicianul Adrian Kerezsy s-a declarat mulţumit de campania de transferuri, dar şi de modul cum s-au integrat noile achiziții, apreciind că aceştia vor aduce un plus în echipă.

"Mi i-am dorit pe cei șase jucători în lot, le spun bun venit la Știința și îi aștept să vorbească mai mult pe teren, să își arate disponibilitățile tehnico-tactice pe care le au. Cu toții vor avea șansa să joace unii mai mult, alții mai puțin. În meciurile de pregătire am văzut lucruri îmbucurătoare, iar rezultatele pe care le-am avut îmi dau speranțe pentru campionat. Jucătorii noi s-au integrat și sunt convins că vor aduce un plus. Taciuc și Moisi cunosc foarte bine lotul, s-au integrat mai ușor, Milea nu a avut probleme, pentru că este un jucător cu experiență și sunt convins că ne va ajuta foarte mult. Pe ceilalți îi cunoșteam, mi-au lăsat o impresie foarte bună, s-au pregătit foarte bine și sunt convins că atunci când voi apela la ei vor da totul pe teren", a declarat antrenorul Adrian Kerezsy

Acesta este convins că echipa sa se va menține în eşalonul secund: "Sunt optimist că vom rămâne în Liga a II-a. Echipele nou-promovate nu își propun foarte multe în primul an, de aceea și noi avem ca obiectiv menținerea în liga secundă. Cu cât vom termina mai sus, cu atât mai bine, dar pentru mine este important locul 15 sau mai sus. Apoi vom vedea ce va fi la echipă, poate ne propunem mai mult din vară".