Vineri, 2 august, debutează un nou sezon de Liga 2 Casa Pariurilor, unul care se anunță extrem de spectaculos.

Echipe și derby-uri de tradiție în fotbalul românesc, antrenori ambițioși, jucători de perspectivă, toate acestea sunt ingredientele unei competiții atractive care, la finalul său, va trimite cel puțin două formații în viitoarea ediție a Ligii 1.

Meciul de debut în noul sezon e programat vineri, de la ora 18:00, pe stadionul „Mircea Chivu” din Reșița. CSM din localitate o întâlnește pe Universitatea Cluj într-o partidă televizată.

Duelul care ține capul de afiș al primei etape este cel dintre Fotbal Club Rapid și Farul Constanța, sâmbătă, de la ora 18:00, în Regie. Se înfruntă două branduri ale fotbalului românesc care până nu demult se luptau pe prima scenă, acolo unde ambele aspiră să revină.

„Sperăm să promovăm, acesta este obiectivul nostru, un altul nici nu puteam avea aici la Rapid”, a declarat Daniel Pancu.

„Mă bucur că începe sezonul cu un meci de tradiție, constănțenilor le era dor de asemenea dueluri. Am mare încredere în echipă și în staff-ul tehnic, sperăm la un început bun de campionat”, spune Tiberiu Curt, manager Farul Constanța.

Lupta pentru promovare/retrogradare

Mai multe cluburi provenite din orașe de tradiție în fotbalul românesc se numără la startul competiției. Timișoara, Constanța, Ploiești, Arad, Cluj-Napoca, Pitești sunt doar câteva dintre orașele reprezentate în lupta pentru promovarea în Liga 1. Vom revedea dueluri istorice precum cel din prima etapă pe tot parcursul sezonului.

La final, doar primele două clasate vor obține promovarea, în tmp ce echipa de pe locul 3 va disputa un baraj în dublă manșă cu ocupanta celei de-a șasea poziții în play-out-ul Ligii 1.

În partea de jos a clasamentului, ultimele cinci echipe vor retrograda, lăsându-le locul celor cinci câștigătoare de serii din Liga 3.

Trofeu pentru campioană

Și în acest sezon câștigătoarea va fi premiată cu un trofeu unic, transmisibil, acordat prima dată campioanei Ligii 2 la finalul  sezonului 2017-2018, Dunărea Călărași. Acum, trofeul se află în vitrina celor de la Chindia Târgoviște. Viitoarea campioană va prelua la rându-i trofeul care are o înălțime de 60 de centimetri și care cântărește 13 kilograme. Cupa este realizată din bronz acoperit galvanic cu 20 de microni de argint.

Antrenori ambițioși

În staff-urile tehnice ale participantelor în Liga 2 Casa Pariurilor se regăsesc mulți antrenori din noua generație, antrenori tineri, între care și fotbaliști cu prezențe la echipa națională. Printre foștii internaționali care sunt implicați la cluburile din eșalonul secund sunt: Marius Măldărășanu (Metaloglobus), Flavius Stoican (FC Petrolul Ploiești), Cristian Dulca (Universitatea Cluj), Daniel Florea și Ianis Zicu (Farul Constanța), Daniel Pancu (Fotbal Club Rapid), Erik Lincar (Turris-Oltul Turnu Măgurele), Ilie Stan (Gloria Buzău), Nicolae Dică (Argeș).

Tineri jucători

În sezonul 2019-2020 al Ligii 2 Casa Pariurilor, în urma deciziei Comitetului Executiv din decembrie 2018, cluburile vor folosi pe durata întregii partide cel puțin doi fotbaliști Under 20. Sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 2000. În ediția precedentă, regula impunea folosirea a cel puțin 3 jucători U22.

În frunte cu selecționerul Mirel Rădoi, staff-ul naționalei Under 21 va monitoriza cu atenție toți tinerii jucători din Liga 2. În această toamnă, reprezentativa de tineret va debuta în preliminariile pentru EURO 2021.

Cine transmite partidele

Cele mai tari meciuri din noul sezon al Ligii 2 Casa Pariurilor se văd în direct la Digi Sport, Look, Telekom Sport. Cel puțin patru partide vor fi difuzate în fiecare etapă. În runda de debut vor putea fi urmărite live 5 jocuri.

Iată programul primei runde din Liga 2 Casa Pariurilor, ediția 2019-2020

2 august
CSM Reșița – Universitatea Cluj, ora 18:00 • LIVE

3 august
Concordia Chiajna – Daco-Getica, ora 11:00
Turris-Oltul Turnu Măgurele – Pandurii Tg. Jiu, ora 11:00
Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Sportul Snagov, ora 11:00
UTA Arad – Dunărea Călărași, ora 13:00 • LIVE
ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni, ora 18:00
Fotbal Club Rapid – Farul Constanța, ora 18:00 • LIVE

4 august
SCM Gloria Buzău – AFK Csikszereda, ora 11:00
Metaloglobus București – FC Petrolul Ploiești, ora 13:30 • LIVE

6 august
Fotbal Club Argeș – Ripensia Timișoara, ora 19:30 • LIVE