Amânărea partidelor Sportul Snagov – Dacia Unirea Brăila şi Pandurii – CS Baloteşti din cauza codului portocaliu a redus runda a 26-a la doar şase meciuri, patru dintre ele fiind programate sâmbătă. Primele trei meciuri ale zilei ar fi trebuit să înceapă de la ora 11:00, dar ninsoarea din ultimele zile a dus la amânarea startului duelului dintre Ştiinţa Miroslava şi CS Mioveni cu 45 de minute, pentru a le permite gazdelor să degajeze zăpada de pe suprafaţa de joc. Meciul s-a terminat cu victoria la limită a gazdelor, care au marcat singurul al partidei prin rezerva Alexandru Marin, cu mai bine de un sfert de oră înainte de final.

Academica a dat lovitura în ultimul minut

Tot cu o victorie a gazdelor s-a terminat şi meciul de la Sânmartin, acolo unde Luceafărul Oradea, rămasă fără antrenorul principal Cristian Dulca, plecat la Şirineasa, a învins cu 2-0 pe Metaloglobus. Bihorenii au obţinut cele trei puncte puse în joc în ultimele 20 de minute, primul gol fiind reuşit de Tînc, cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Vasile Pop. Golgheterul Rusu a închis tabela cu o lovitură de la 11 metri, ajungând la trei meciuri consecutive cu penalty transformat.

Meciul de la Suceava a avut un deznodământ nefavorabil gazdelor, care au fost învinse de Academica în ultimul minut de joc. O neînţelegere în defensiva Forestei a dus la acordarea unei lovituri indirecte în careul acestora, iar Târşa a reuşit să înscrie după ce a şutat de la 16 metri în balonul respins de două ori de zid.

Ripensia a condus de două ori, dar a pierdut

Cel mai spectaculos meci al zilei a fost cel de la Timişoara, dintre Ripensia şi Chindia, câştigat în extremis de oaspeţi. Echipa lui Paul Codrea a deschis scorul prin Ungureanu (12), dar bucuria golului nu a apucat să se stingă bine, căci oaspeții au egalat prin Daniel Florea, care a reluat simplu din fața porții.

Mai trece un minut însă și roș-galbenii au făcut 2-1. De această dată, șutul lui Bădăuță a fost respins, dar pe fază a fost Mediop, care a câștigat duelul aerian din careul mic și l-a învins pe Popescu. Chindia a egalat pe final de repriză (39), atunci când Crinel Stoica a marcat nestingherit cu capul, mingea lovind și bara înainte de a intra în poarta lui Contra.

La reluare, Ripensia nu și-a stăvilit apetitul ofensiv, dar nu a mai marcat, în ciuda unor șanse mari în special pentru Mediop. Chindia putea marca la rândul ei prin Florea (64), dar cel care a făcut 3-2 a fost fundașul Martac. Acesta a înscris în minutul 77 la o fază la care defensiva timișoreană a fost prinsă din nou pe picior greșit. Putea fi imediat 3-3, dar mingea trimisă de Călin Toma a fost respinsă de portar în bara din dreapta. În urma acestui rezultat, Chindia s-a apropiat la un punct de AFC Hermannstadt, care joacă azi, tot la Timișoara, dar cu ASU Poli.

Iată rezultatele meciurilor de sâmbătă şi clasamentul intermediar:

24.03.2018, ora 11:00

Luceafărul Oradea – Metaloglobus Bucureşti 2-0 (0-0)
Andrei Tînc (70), Vlad Rusu (84)

Foresta Suceava – Academica Clinceni 0-1 (0-0)
Marian Târşa (90)

Ştiinţa Miroslava – CS Mioveni 1-0 (0-0)
Alexandru Marin (73)

24.03.2018, ora 14:30

Ripensia Timişoara – Chindia Târgovişte 2-3 (2-2)
Adrian Ungureanu (12), Mediop Ndiaye (14) / Daniel Florea (13), Crinel Stoica (39), Mădălin Martac (77)

25.03.2018, ora 12:00

AFC UTA Arad – CS Afumaţi

25.03.2018, ora 14:00

ASU Politehnica Timişoara – AFC Hermannstadt

Pandurii Târgu Jiu – CS Baloteşti – AMÂNAT
Sportul Snagov – Dacia Unirea Brăila –
AMÂNAT

ASA 2013 Târgu Mureş – Fotbal Club Argeş 0-3
Gazdele au fost dezafiliate prin decizia Comitetului Executiv din 28.02.2018

Olimpia Satu Mare – Dunărea Călăraşi 0-3
Gazdele au fost sancţionate cu excluderea din competiție prin decizia Comisiei de Disciplină şi Etică