Primul meci al etapei cu numărul 30 a stat o bună perioadă sub semnul întrebării după ce gazdele din Sfântu Gheorghe au avut de înfruntat capriciile naturii, în condiţiile în care în preziua şi în dimineaţa meciului a nins abundent.

În cele din urmă, suprafaţa de joc a stadionului pe care Sepsi OSK îşi dispută meciurile de pe teren propriu a fost curăţată şi a îndeplinit condiţiile regulamentare pentru a permite disputarea meciului cu ASU Poli Timişoara.

Deşi poziţia din clasament a indicat-o drept favorită în meciul de vineri, Sepsi a terminat prima repriză a meciului în dezavantaj, scor 0-1. Timişorenii au reuşit să dea lovitura cu cinci minute înainte de pauză, atunci când o eroare a defensivei gazdelor a fost sancţionată de Blănaru, care a înscris pe lângă portarul Niczuly, ieşit la întâmpinare.

Soarta jocului a fost decisă de schimbarea inspirată efectuată de Sepsi în minutul 50, atunci când Huiban a fost introdus în locul lui Minciună şi a dat startul revirimentului grupării covăsnene. Prima contribuţie a noului intrat a venit în minutul 70, atunci când i-a pasat excelent lui Greu, care a rămas singur cu portarul Gakos şi a restabilit egalitatea.

După şase minute i-a venit rândul lui Huiban să înscrie, după o centrare a lui Daniel Ene. După ce a ratat o ocazie de a înscrie pentru a doua oară în poarta timişorenilor, purtătorul tricoului cu numărul 11 din tabăra gazdelor şi-a încheiat recitalul cu un penalty pe care l-a obţinut în minutele de prelungire, însă balonul şutat de la punctul cu var de către Daniel Ene a fost respins de Gakos de la rădăcina barei.

Fluierul final al centralului Dan Dreve a consemnat pentru Sepsi al 12-a meci consecutiv fără eşec pe teren propriu în acest sezon, în timp ce timişorenii au ajuns la a treia înfrângere consecutivă în deplasare. Cu victoria de vineri, gruparea din Sfântu Gheorghe a ajuns la 54 de puncte şi va încheia etapa a 30-a pe locul secund, indiferent de rezultatele celorlalte meciuri care au mai rămas de disputat din cadrul rundei.

21.04.2017, ora 16:00

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – ASU Politehnica Timişoara 2-1 (0-1)
Răzvan Greu (70), Dragoş Huiban (76) / Ştefan Blănaru (40)

22.04.2017, ora 11:00

Juventus Bucureşti – UTA Bătrâna Doamnă
CS Afumaţi – CS Baloteşti
Metalul Reşiţa – Dacia Unirea Brăila

22.04.2017, ora 12:00

CS Mioveni – Foresta Suceava

23.04.2017, ora 11:00

FC Academica Clinceni – Dunărea Călăraşi

FC Braşov – CSM Râmnicu Vâlcea 3-0
Oaspeţii s-au retras din campionat după etapa a 21-a şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

Olimpia Satu Mare – Unirea Tărlungeni 3-0
Oaspeţii s-au retras din campionat după etapa a 21-a şi vor pierde la masa verde toate meciurile din retur

Chindia Târgovişte stă deoarece Şoimii Pâncota a fost exclusă din campionat în tur

Luceafărul Oradea stă deoarece ACS Berceni s-a retras din campionat în tur