Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Unirea Slobozia şi CSM Slatina au decis să termine anul cu un nume nou pe banca tehnică, cei doi aleşi fiind Adrian Mihalcea şi Dinu Todoran

Fost secund al naţionalei României în mandatul lui Cosmin Contra, Adrian Mihalcea a revenit în postura de antrenor principal la Unirea Slobozia, acolo unde a mai antrenat în perioada iunie 2013 – februarie 2015. Revenirea lui Mihalcea la echipa ialomiţeană s-a produs într-un moment în care echipa ocupă locul 18 din 21 de echipe participante, cu un total de 15 puncte. Însă una dintre echipele de sub ea, Ripensia Timişoara, mai are de jucat două partide înainte de finalul anului, aşa că Unirea mai poate pierde o poziţie în clasament.

Antrenorul care a reuşit să obţină promovarea în Liga 2, Enache Costea, va rămâne la echipă ca secund al lui Mihalcea, la fel ca şi Romeo Soare şi Daniel Harnagea, care i-au fost ajutoare lui Costea în actuala ediţie de campionat.

Noua formulă de pe banca tehnică a Unirii a fost anunţată miercuri în comunicatul oficial al clubului:

”Bine ai revenit, Adrian Mihalcea!
Adrian Mihalcea este începând de astăzi noul antrenor al formației noastre! Îi urăm bun venit în familia noastră lui Adi Mihalcea și cât mai multe realizări împreună!
Adrian Mihalcea și-a ales staff-ul pentru acest sezon competițional, format din Enache Costea, Romeo Soare și Dănuț Harnagea”

Secundul de la naţionala U19 a preluat frâiele Slatinei

Cealaltă nou-promovată care şi-a ales drept nou antrenor principal un secund de la loturile naţionale ale României este CSM Slatina. După ce golul apărut pe banca tehnică după despărţirea de Mihai Ianovschi a fost acoperit timp de două etape de fostul secund Mircea Voicu, oltenii s-au decis asupra noului tehnician al echipei, alesul find Dinu Todoran.

Fost antrenor principal al satelitului Voluntariului, Dinu Todoran a fost în ultimul timp şi secund la naţionala U19 a României. Mai mult, acesta a îndeplinit rolul de secund la naţionala de tineret pentru meciul cu Malta, din cadrul preliminariilor pentru calificarea la EURO U21, atunci când staff-ul echipei s-a aflat în izolare ca urmare a unor rezultate pozitive la o testare COVID-19.

Todoran a fost anunţat oficial drept noul antrenor al echipei în dimineaţa zilei de miercuri, într-un comunicat oficial al clubului CSM Slatina:

Dinu Todoran (42 de ani) este noul antrenor principal al echipei noastre. Fostul fotbalist al echipelor Petrolul Ploieşti, Farul Constanţa, Unirea Urziceni sau Victoria Brăneşti, care a pregătit în ultimul timp echipa a doua a celor de la FC Voluntari, a semnat cu divizionara secundă slătineană. Dinu Todoran finalizeză în această lună şi cursurile Licenţei PRO. Bun venit, Dinu Todoran!

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ