Din 23 ianuarie, cluburile au din nou posibilitatea de a efectua modificări în loturile de jucători ca urmare a deschiderii perioadei de transfer de iarnă, termenul limită fiind 19 februarie. Primele echipe care au mutat pe piaţa transferurilor au fost cele aflate pe locurile care asigură promovarea directă în Liga I, Dunărea Călăraşi şi AFC Hermannstadt.

Două împrumuturi pentru liderul eşalonului secund

Călărăşenii au legitimat doi jucători care au evoluat în tur la Concordia Chiajna, Alin Dobrosavlevici şi Dino Spehar, care vor evolua la echipa pregătită de Dan Alexa sub formă de împrumut. Dacă fundaşul a fost transferat de la gruparea ilfoveană, în schimb croatul aparţine de CFR Cluj, de la care a fost împrumutat în prima parte a sezonului la Concordia Chiajna.

Dunărenilor au renunţat la serviciile lui Balint şi André Mesquita, în timp ce împrumutul lui Puşcaşu la o colegă de eşalon va fi oficializat în zilele care urmează. Călărăşenii au mai efectuat un transfer, însă la nivel de juniori, acolo unde a fost adus mijlocaşul Cezar Stoenciu, care în tur a evoluat la Înainte Modelu.

Patru achiziţii pentru sibieni

Actuala ocupantă a locului secund în Liga 2 Casa Pariurilor şi-a completat efectivul cu patru nume noi, două dintre acestea fiind la nivel de jucători U21. Sibienii îi vor avea la dispoziţie în a doua parte a sezonului pe Alexandru Coman de la CS Baloteşti şi Alexandru Târnovan de la AFC Botoşani, dar şi pe Paul Hodea, ex-CS U Craiova şi Daniel Groza de la Academica.

În urma acestui transfer, Groza a stabilit un record inedit al sezonului fiind la a treia echipă din Liga 2 la care a fost legitimat în acest sezon, după Luceafărul şi Academica. Însă el va putea evolua pentru AFC Hermannstadt în etapele rămase de disputat din actuala ediţie de campionat, deoarece nu a intrat pe teren până acum decât pentru Academica Clinceni.

Un antrenor nou şi două achiziţii la Metaloglobus

Alte două echipe din Liga 2 Casa Pariurilor au mai efectuat transferuri în zilele scurse de la deschiderea perioadei de transferuri. Dacă CS Mioveni l-a legitimat pe fostul jucător al celor de la ASA 2013 Târgu Mureş, Florin Ilie, în schimb Metaloglobus şi-a întărit linia de mijloc prin aducerea lui Ispir de la CS Afumaţi şi a lui Szecui de la FCSB, ultimul sub formă de împrumut.

Gruparea bucureşteană va aborda a doua parte a campionatului cu un nou antrenor principal, Alin Chiţa, care l-a înlocuit pe Bogdan Vintilă. La capitolul antrenori s-au mai consemnat schimbări atât la Fotbal Club Argeş, acolo unde a venit Emil Săndoi şi Ripensia, unde a sosit Paul Codrea, cât şi la Academica Clinceni, care a apelat la serviciile lui Ilie Poenaru, după ce Erik Lincar a plecat la Juventus Bucureşti.

Perioada de transfer de iarnă se va încheia pe 19 februarie, dată în care sunt programate la acordarea vizelor anuale echipele din judeţele Maramureş, Suceava şi Botoşani, conform anunţului Departamentului Competiţii, publicat pe site-ul FRF în urmă cu trei săptămâni.