Cinci dintre meciurile disputate sâmbătă în cadrul etapei a 14-a s-au terminat la egalitate, două dintre ele implicându-le pe primele două clasate. Ripensia, fără antrenor principal pe bancă după demisia lui Remus Steop, a întrerupt parcursul perfect al Dunării Călăraşi, echipă care a venit la Timişoara cu un impresionant palmares de 10 victorii consecutive. Gazdele au deschis scorul prin Ndiaye (foto) şi au condus cu 1-0 până cu şapte minute înainte de final, atunci când internaţionalul gabonez Missi Mezu a salvat Dunărea de la eşec.

Trei meciuri decise în prelungiri

În ultimul meci al zilei de sâmbătă, liderul AFC Hermannstadt nu a putut profitat de egalul Dunării pentru a se distanţa în fruntea clasamentului, terminând şi el la egalitate, scor 0-0, în meciul cu Fotbal Club Argeş. Primele două clasate au rămas separate de un singur punct în clasament, iar Chindia Târgovişte se poate apropia de ele dacă învinge azi pe CS Mioveni. Momentan dâmboviţenii sunt la şase, respectiv cinci puncte de ocupantele locurilor 1 şi 2 din clasament.

Dacă Metaloglobus a remizat fără gol cu Academica, în schimb celelalte două egaluri ale rundei au fost pline de suspans, scorul final fiind decis în prelungiri. Ştiinţa MIroslava a scăpat victoria printre degete, scor 1-1, după ce Pandurii a marcat în al patrulea minut de prelungire din penalty, în timp ce Olimpiu Bucur a salvat Dacia Unirea de la un eşec pe teren propriu în faţa Baloteştiului, golul de 2-2 fiind reuşit în al doilea minut de prelungire.

Tot în prelungiri a fost decisă şi soarta meciului dintre Foresta şi AFC UTA, câştigat de oaspeţi prin golul lui Păcurar din minutul 90+4. la debutul lui Florentin Petre ca antrenor principal la gazde. Sucevenii au condus cu 1-0 şi apoi au egalat la 2 pe final de meci, dar arădenii au dat lovitura de graţie prin rezerva Păcurar, jucător intrat pe teren de doar un sfert de oră.

Luceafărul, prima victorie după opt partide

Runda a 14-a a consemnat o premieră pentru gruparea pregătită de Cristian Dulca, bihorenii reuşind să câştige meciul cu Olimpia. A fost primul succes după opt partide pierdute sau terminate la egalitate, rezultat obţinut după ce la pauză tabela a arătat 1-0 pentru vizitatori, prin golul lui Vasile Pop. Atacanţii Antohi şi Vlad Rusu au punctat în repriza secundă şi şi-au ajutat echipa să câştige după o lungă pauză.

Oaspeţii au mai avut o victorie în această rundă, prin CS Afumaţi, care s-a impus cu 1-0 la Târgu Mureş şi a ajuns pe locul 4 în clasament, o clasare neaşteptată în condiţiile în care ilfovenii aveau doar un punct după primele cinci runde ale actualei ediţii de campionat.

Iată rezultatele de până acum ale etapei, marcatorii şi clasamentul general:

28.10.2017, ora 11:00

Sportul Snagov – ASU Politehnica Timişoara 1-0 (1-0)
Cristian Bustea (5)

Ştiinţa Miroslava – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (1-0)
Alexandru Taciuc (29) / Ciprian Rus (90+4 – pen.)

Foresta Suceava – AFC UTA Arad 2-3 (1-2)
Wilhem Renquin (29), Charles Acolatse (84) / Cătălin Hlistei (34), Mădălin Ciucă (35), Paul Păcurar (90+4)

Luceafărul Oradea – Olimpia Satu Mare 2-1 (0-1)
Andrei Antohi (48), Vlad Rusu (62) / Vasile Pop (34)

Metaloglobus Bucureşti – Academica Clinceni 0-0

ASA Târgu Mureş – CS Afumaţi 0-1 (0-0)
Răzvan Avram (63)

Dacia Unirea Brăila – CS Baloteşti 2-2 (0-1)
Alexandru Pop (58), Olimpiu Bucur (90) / Lucian Ion (17), Eugen Nica (76)

28.10.2017, ora 12:00

Ripensia Timişoara – Dunărea Călăraşi 1-1 (1-0)
Mediop Ndiaye (15) / Gaëtan "Missi Mezu" Kouakou (83)

28.10.2017, ora 16:00

Fotbal Club Argeş – AFC Hermannstadt 0-0

29.10.2017, ora 15:00

Chindia Târgovişte – CS Mioveni